Praznika
Foto: Printscreen/Foto: Alo/ilustracija/Printscreen

Rođena je u Rimu kao jedinica ćerka poznatog senatora. Privučena ljubavlju Hristovom nije želela da rano stupi u brak, pa je iz porodičnog doma, sa dve robinje, pobegla na ostrvo Koa gde je osnovala devičku porodicu i tu ostala do smrti. Iako je bila slabašna, u sebi je nosila mušku snagu. Noći je provodila moleći se Bogu i činila je velikodušna dela. U času njene smrti, pojavilo se divno znamenje nad manastirom, venac od zvezda sa krstom u sredini, sjajnijim od Sunca. Od njenih moštiju mnogi bolesnici su bili izlečeni, a njene robinje, koje su sa njom odbegle, kada su preminule, sahranjene su kod nogu blažene majčice.

Molitva svetoj blaženoj materi Kseniji Petrogradskoj

- O, sveta sveblažena mati Ksenijo! Ti si pod zaklonom Svevišnjega živela, vođena i ukrepljivana Bogomajkom. Glad i žeđ, studen i vrelinu, uvrede i gonjenja pretrpela si, darčudotvorstva i prozorljivosti od Boga si dobila i pod zaštitom Svemogućeg pokoj si našla. Sada te sveta Crkva kao miomirisni cvet proslavlja, stojeći na mestu tvoga pogrebenja, pred ikonom tvojom svetom, i kao živoj, koja si sa nama, molimo ti se: primi molitve naše i prinesi ih Prestolu Milosrdnog Oca nebeskog, i, imajući smelost pred Njim, izmoli večno spasenje onima koji tebi pritiču, obilje blagoslova za dobra dela i pregnuća naša i izbavljenje od svih nedaća i žalosti. Zastupi svetim tvojim molitvama pred Prestolom Svemilostivog Spasitelja našeg nas nedostojne i grešne. Pomozi, sveta blažena mati Ksenijo, deci da se svetlošću svetoga krštenja ozare i pečatom Duha Svetoga zapečate, da se dečaci i devojčice u veri, čestitosti i bogobojažljivosti vaspitavaju i uspeha u učenju imaju; da se bolesni i slabi iscele; porodičnu ljubav i slogu nispošlji; monahe udostoj da se dobrim podvigom podvizavaju i od uvreda ih ogradi; pastire u kreposti Duha Svetoga učvrsti; narod i zemlju našu u miru i spokojstvu sačuvaj i sažali se na one koji su u predsamrtni čas lišeni pričešća Svetim Hristovim Tajnama. Ti si nam nada i uzdanje, brzo uslišenje i izbavljenje, tebi blagodarnost uznosimo i s tobom slavimo Oca i Sina i Svetoga Duha, sada i uvek i kroza sve vekove. Amin. 

Prozorljiva svetiteljka blagoslovila je i majke sa decom, vernicima koji su joj se molili za posao i stambeno pitanje.

Mnoge je spasila od večnih muka, da nadju posao, da se udaju i ožene i ono najbitnije, da pronadju Boga.

Vernici joj se posebno mole radi zaposlenja, za pronalazak partnera, za rešavanje stambenog pitanja, kao i za porodične probleme. Obraćaju joj se kao živoj, ona ih sve čuje i svima pomaže. Pomoć nekad dodje pre ili kasnije, ali dodje po volji Božjoj u pravo vreme. Budite zaista sigurni da će se ona moliti za vas ako joj to zatražite.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading