Žena
Foto: Profimedia/Profimedia

U redu, ovo je samo karikiranje, ali poruka je jasna. Mnogi roditelji, opijeni ljubavlju prema detetu, čeznu da pokažu svetu koliko je ono sjajno, pa često u tome preteruju, a nema idealnijeg mesta za to od - vajber grupe.

Ona služi i da se požalimo na vaspitačice i učiteljice kad naše najvoljenije ne uzdignu na taj isti pijedestal ili su nam sumnjive školske rabote (čitaj ekskurzije).

trudnica

Foto: Shutterstock

 

Donosimo vam priču jedne mame iz Novog Sada koja se radovala gašenju vrtićke vajber grupe, ne sluteći da pravi pakao na viberu počinje baš u školi.

- Elem, moje dete je išlo u privatni vrtić jer kad sam je upisivala bila sam nezaposlena i nismo mogli da upadnemo u državni. Taman se tad otvorio novi vrtić u kraju, bio nam je blizu i cena je tada bila pristupačna, sa subvencijom grada morali smo da doplatimo oko 100 evra - piše ova  mama.

U grupi je bilo po 12, 14 dece, što je bilo super, krenula sa godinu dana, mame odmah napravile viber grupu i ubacile me.

- Bilo je tu svega i svačega, i lepih i ružnih stvari, žaljenje na vaspitače, uslove vrtića... na kraju sam shvatila da sam upala u neku snobovsku grupu - jer je retko koja mama radila, po decu su dolazili u 15, 16h - ja sam se brzo po upisu u vrtić zaposlila i moje dete je bilo u vrtiću od 8 pa skoro do 18h - kaže ona.

dete

Foto: Shutterstock

 

Kako su grupe bile male, kada su se slavili rođendani, svi su bili pozvani, što je bilo i u redu.

- Mi smo možda dva puta slavili rođendan u igraonici, što pre 4,5 godina nije bilo skupo kao danas. Onda je bila korona, preskočili par godina i tako se izvukli. Međutim, jedva sam čekala da krene u 1. razred misleći da ću da se oslobodim te grupe i nepotrebnih prepiski, ali sam se prevarila. Sada u razredu ima 29 dece, što znači da je i najmanje toliko i roditelja u grupi - ističe ova mama.

Kažem najmanje jer su u grupi i po oba roditelja - naša ima 44 člana trenutno, možda su neki ubacili i bake, ne znam. Više ljudi znači i više različitih mišljenja i više sukoba. Jedna od stvari koja me najviše nervira jeste da roditelji u grupi pozivaju svu decu na rođendan.

- Uglavnom, meni je ta grupa "na mute", i uđem samo povremeno da vidim šta koga muči ili ko zove na rođendan. Imamo i grupu sa učiteljicom i nju podržavam jer se uglavnom samo učiteljica oglasi kada ima nešto da javi oko rasporeda, časova i slično - dodaje ova mama:

- Međutim i tu se nađu neki roditelji koji imaju uvek nešto dodatno da pitaju, šta im nije jasno i slično. Mislim da su te tolike grupe nepotrebne i to druženje po svaku cenu - deca su sada velika, neki već pune 8 godina, polako se formiraju grupice, imaju drugove sa kojima su bliski i sa kojima se druže - tako da se nadam da će za 8. rođendan moja ćerka izabrati par drugarica/drugara i da će rođendan proslaviti sa njima na nekom lepom mestu.

(Telegraf)

BONUS VIDEO:

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading