RHMZ sneg
Foto: Printscreen/RHMZ

Kiša na severu Srbije i u Beogradu je prestala, dok umerenog intenziteta pada u zapadnim, centralnim i istočnim predelima, piše Đorđe Đurić u novoj vremenskoj prognozi za Srbiju.

Temperatura u ovom času kreće se od 1°C u Požegi do 17°C u Vranju. Sjenica meri 1°C, Zlatibor i Kopaonik mere 0°C. Beograd trenutno meri 4°C, u Vojvodini je od 9 do 11°C, a tokom dana na jugu i jugoistoku Srbije bilo je i do 20°C.

Do kraja dana kiša će padati u centralnim, zapadnim i istočnim predelima, dok se u brdsko-planinskim predelima očekuje sneg. Sneg se očekuje i u nižim predelima zapadne Srbije.

Do večeri ovo zahlađenje u sklopu hladnog fronta stići će i do juga Srbije, tako da se tokom večeri i noći kiša očekuje na jugozapadu, jugu i jugoistoku Srbije, dok će sneg padati u brdsko-planinskim predelima. Očekuju se i obilnije padavine, uz jače pljuskove, a ponegde se na Kosovu i Metohiji očekuju i pljuskovi sa grmljavinom.

Do jutra se u ovim predelima očekuje da padne i do 30 litara kiše po kvadratnom metru.

Kasnije tokom večeri i noći snežna granica na jugozapadu i jugu Srbije spustiće se na 500 metara nadmorske visine, lokalno i niže, pa će uslova za sneg pored zapadne, biti i u nižim predelima južne Srbije.

Do ponedeljka ujutro u brdsko-planinskim predelima Srbije očekuje se i do 10 centimetara snega, a na jugu i jugozapadu Srbije i do 20 centimetara, pa se na tim putevima preporučuje zimska oprema.

Istovremeno, padavine koje su prestale na severu i severozapadu Srbije i u Beogradu, tokom večeri prestaće i u centralnim predelima Srbije, potom i u zapadnim i istočnim, tako da se kasnije tokom večeri i noći očekuju na jugozapadu, jugu i jugoistoku Srbije, kaže Đurić.

(Telegraf)

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading