AMSS
Foto: Printscreen/Foto: Luka Kulundžić

Tom prilikom, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, generalni sekretar Auto-moto saveza Srbije Milan Nikolić, načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević i v.d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Branko Stamatović, posetili su zajednički štand MUP-a i ABS-a.

-Maksimalno smo posvećeni donetoj Strategiji bezbednosti saobraćaja, čiji je jedan od ciljeva nula poginule dece od 2030. Svaki izgubljen život u saobraćaju za nas je ogroman gubitak i u smislu prevencije naročito moramo biti posvećeni edukaciji građana o rizicima i opasnostima koje sa sobom nose korišćenje mobilnog telefona u saobraćaju, vožnja pod dejstvom alkohola, ali i nekorišćenje sigurnosnog pojasa, izjavio je ministar Gašić.

AMSS

Foto: Luka Kulundžić

 

Načelnik Uprave saobraćajne policije je izneo ohrabrujuće podatke da je protekle godine u Srbiji smanjen broj poginulih i povređenih lica, ali zabrinjavajuću činjenicu da dve trećine poginulih vozača u 2023. nije koristilo sigurnosni pojas. Da su u trenutku saobraćajne nezgode bili vezani, danas bismo imali bar 120 sačuvanih života.

Ovim povodom, Milan Nikolić je poručio:

AMSS

Foto: Luka Kulundžić

 

- Podržavamo svaku aktivnost koja za cilj ima povećanje bezbednosti u saobraćaju, što kroz mnogobrojne projekte koje sami sprovodimo tokom godine, što kroz saradnju sa ključnim institucijama - Ministarstvom unutrašnjih poslova, saobraćajnom policijom i Agencijom za bezbednost saobraćaja. Samo zajedničkim delovanjem svih institucija, možemo dostići željeni cilj – da ne bude stradale dece u saobraćaju.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading