matura
Foto: Alo/Foto: Massnori Josida

Ekipa Alo! posetila je osmoletku "Drinka Pavlović" u Beogradu, gde smo čuli kojih pravila đaci moraju da se pridržavaju. 

matura

Foto: Massnori Josida

 

- Tokom rada možete da koristite grafitnu olovku, ali na kraju sve mora da bude podebljano hemijskom. Ne prihvataju se odgovori grafitnom, penkalom koje se briše, "piši-briši" hemijskama. Odgovor koji je napisan grafitnom, crnom, ili piši-briši hemijskom neće biti prihvaćen - objasnio je dežurni nastavnik.  

 

 

Naredno upozorenje posebno je uozbiljilo učenike: 

 

- Obratite pažnju da nema prepravljanja odgovora. Dakle, ne možete da napišete jedan odgovor, prekrižite, pa pišete drugi. Ako ste pogrešili - pogrešili ste i tu vam je kraj. Zato i radite prvo grafitnom, da biste mogli da proverite sve. 

Dalje je objasnio:

- U zadacima u kojima je tačan samo jedan odgovor, ukoliko odgovorite tačno, a zaokružite još neki odgovor, ne dobijate poene, nemojte misliti da je to pola poena, trećina ili nešto slično. Ništa ne pišite na ovim mestima za bodove - upozorio je nastavnik. 

Inače, prvih 45 i poslednjih 15 minuta nema izlaska iz učionice, dok oni koji završe u međuvremenu, mogu lagano da napuste učionicu i školu. 

BONUS VIDEO: 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading