SAJAM ZAPOŠLJAVANJA
Foto: Alo/vracar.rs

Na Sajmu obrazovanja u Loznici učestvovaće četiri srednje škole koje će učenicima završnih razreda osnovnih škola sa područja Loznice predstaviti svoje obrazovne profile i nastavne programe, dok će đaci završnih razreda srednjih škola moći da se direktno kod poslodavaca informišu o aktuelnoj ponudi poslova i traženim zanimanjima.

Na Sajmu zapošljavanja najavljeno je učešće 20 poslodavaca, koji će ponuditi oko 250 slobodnih radnih mesta raznih zanimanja. Najveće potrebe poslodavci su iskazali za zanimanjima elektro i mašinske struke, ugostiteljske i trgovinske struke, za ekonomistima i pravnicima, kao i za operaterima u proizvodnji, šivačima i nekvalifikovanim radnicima.

Sajmu će prisustvovati i Regionalna razvojna agencija Podrinja, Podgorine i Rađevine, predstavnici gradske samouprave, Regionalne privredne komore, Udruženja osoba sa invaliditetom Lagator, kao i drugih socijalnih partnera.

Pirotska filijala NSZ organizovaće sajam od 11 do 14 časova. Na sajmu će učestvovati više od 30 poslodavaca iz Pirota, Babušnice, Dimitrovgrada, Bele Palanke, Prokuplja, Bora i Beograda, a oni su prijavili potrebe za zapošljavanjem oko 350 novih radnika raznih nivoa kvalifikacija i obrazovnih profila.

Najviše će se tražiti kadrovi iz oblasti mašinstva, elektronike i elektrotehnike, tekstilstva, trgovine, turizma i ugostiteljstva, administracije, prehrambene proizvodnje i saobraćaja. Na sajmu će učestvovati mala, srednja i velika preduzeća, kao i preduzetnici koji su sopstveni biznis počeli koristeći program samozapošljavanja, a štand na sajmu će imati i Ministarstvo odbrane radi regrutovanja kandidata po trenutno raspisanim konkursima za angažovanje profesionalnih vojnika.

BONUS VIDEO: 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading