NA DANAŠNJI DAN U Srbiji je pre četiri godine zabeležen prvi smrtni slučaj od korone
Foto: Alo/Foto: Alo!

Prva žrtva kovida u našoj zemlji bio je R. B. (59), penzioner iz Kikinde, koji je radni vek završio u Odeljenju Sektora za vanredne situacije Kikinde. Ovaj nesrećni muškarac je iza sebe ostavio suprugu, sina i ćerku. Preminuo je na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Vojvodine gde je dopremljen iz kikindske Opšte bolnice.

Preminuli R.B. bio je komšija prvoobolelog Kikinđanina (61) koji se takođe nalazio na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Vojvodine:

- Njegova porodica, rodbina i prijatelji su ovu vest teško podneli. Verovali su da će R. B. dobiti ovu bitku. Strašno nam je žao - rekli su za Kurir prijatelji preminulog čoveka.

NA DANAŠNJI DAN U Srbiji je pre četiri godine zabeležen prvi smrtni slučaj od korone

Foto: Alo!

 

Tužnu vest o prvoj žrtvi koronavirusa potvrdila je i Ana Brnanić, tada premijerka Srbije:

- Moram da saopštim da smo nažalost izgubili prvi ljudski život u borbi protiv koronavirusa. Pre nekoliko sati u KC Vojvodine u Novom Sadu preminuo je muškarac star 59 godina iz Kikinde - rekla je Branbić i dodala da je ovaj muškarac koronavirus dobio od čoveka čiji je sin bio u Milanu i koji se i sam borio za život. Ona je u svoje i u ime predsednika Aleksandra Vučić izjavila porodici saučešće.

Premijerka je izjavila da je od 135 registrovanih slučajeva obolelih od korone u Srbiji, 64 u izolaciji, a osam na respiratorima.

- Nažalost, imamo jednog preminulog. Naši lekarski timovi bore se za živote još osam građana - rekla je Brnabićeva tada.

BONUS VIDEO:

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading