vuk daun
Foto: Tanjug/Foto:TANJUG/Vladimir Sporcic/nr

Ovu lepu vest govori kako o spremnosti Ministarstva da se otvori za nove mogućnosti, tako još više o tome koliko su osobe sa Daunovim sindromom bile zapostavljene u društvu, kao i o tome da uz adekvatnu negu i podršku mogu da postanu izuzetno samostalne. 

Vuk Trajković (24) je kao đak generacije pre četiri godine upisao fakultet sa željom da postane terapeut, a posle uspešno završenog prvog semestra, na Institutu za reumatologiju započeo je pripravničku obuku.

Ministarka zdravlja Danica Grujičić poručila je prilikom dodele ugovora o zaposlenju Vuku Trajkoviću, da je ponosna jer je deo istorijskog događaja.

vuk daun

Foto:TANJUG/Vladimir Sporcic/nr

 

"Prvi put se u zdravstvenom sistemu zapošljava osoba sa Daunovim sindromom. Momak koji je već radio na Institutu za reumatologiju i danas potpisujemo ugovor o zaposlenju na neodređeno. Način na koji je radio oduševio je sve, i lekare i sestre, ali najvažnije pacijente. Sve pohvale je dobio i za ljubaznost i za ophođenje i evo ako je inkluzija zaživela u Srbiji - pa samo da je za njega već je ispunila svoju ulogu", istakla je Grujičić.

Napominje da se mnogi roditelji i plaše da svoju decu aktiviraju, da ih pošalju u određene škole da se osamostale i da mogu samostalno da žive i pomažu drugima.

BONUS VIDEO: 

 

 


 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading