ZA NEKE NAMIRNICE MISLIMO DA SU POSNE, A NISU Na ovim proizvodima najčešće grešimo, njihovom konzumacijom se "omrsimo"
Alo

Istina je da većina ribljih pašteta, napolitanki, bombona, biljnih kačkavalja, pekarskih proizvoda, tostova, dvopeka i čokoladnih keksića nije posna, iako piše da jeste.

Nutricionisti savetuju da ne verujete trgovcima jer većina posne hrane koja se prodaje u domaćim marketima zapravo uglavnom nije posna, iako se tako reklamira.

Mnogi proizvodi, za koje to teško da bismo rekli, sadrže u sebi mleko u prahu, goveđi ili svinjski želatin, razne konzervanse životinjskog porekla. 

Čak ni u pekarama nije sigurno da ćete kupovinom najobičnije kifle ili hleba pazariti postan proizvod.

Takođe, slatkiši poput napolitanki, čokoladnih keksića i kolačića sa ovsenim pahuljicama nisu posni, iako na njima stoji ta oznaka. Ako okrenete proizvod, zaista ćete videti da se u sastavu mogu pronaći i tragovi jaja i mleka, pišu Novosti.

Najčešću grešku potrošači prave verujući da kupovinom riblje ili veganske paštete ne mogu pogrešiti. Ti namazi mahom nisu posni. Proizvođači stavljaju konzervanse koji sadrže masnoće životinjskog porekla i ako se malo bolje zagledate, videćete da na mnogima i ne piše posno. Takođe, potrošači veruju da su biljni kačkavalji posni, ali to je još jedna laž. Kod većine biljnih kačkavalja u deklaraciji ćete pročitati kazein, što je protein koga ima jedino u mleku.

ZA NEKE NAMIRNICE MISLIMO DA SU POSNE, A NISU Na ovim proizvodima najčešće grešimo, njihovom konzumacijom se

Alo

 

 

Šta sve mislimo da je posno, a uglavnom nije

 riblje paštete
 biljni kačkavalji
 namazi od povrća
 napolitanke
 čokoladni keksići
 pekarski proizvodi
 kolačići sa ovsenim pahuljicama
 tostovi i dvopeci

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading