matematika test
Foto: Alo/Printscreen

Nije tajna da roditelji vole da se mešaju u posao učitelja, nastavnika, profesora, ali neki se ne zaustavljaju na komentarima u okviru kuće, pa čak ni škole, već pedagoge prozivaju javno. 

Naime, zadatak je koncentrisan na množenje i oduzimanje, trebalo je od proizvoda dva broja oduzeti treći. Tu je nastao problem. 

matematika test

Printscreen

 

Naime, na fotografiji se vidi da je dete dobilo tačan rezultat, ali nije dobro odradilo proceduru. Pojedini roditelji smatraju da je to nepotrebno "teranje maka na konac", "sitničarenje", "odlazak u krajnosti" i tako dalje, te da je detetu trebalo priznati zadatak. 

"Da je ovo pravi pedagog i nastavnik, prihvatio bi tačno rešenje i stavio neku naznaku da onda na času objasni zašto zagrade za operacije množenja i deljenja nisu potrebne u ovakvom scenariju. Ovako je nastavnik samo ispao idiot koji verovatno ni sam ne zna dalje od zapremine piramide", napisao je jedan korisnik mreže Redit. 

A o čemu se zapravo radi? 

Svako ko je pohađao drugi razred osnovne škole, trebalo bi da zna da je jedan od ciljeva u nastavi matematike za taj razred da deca nauče redosled računskih operacija i da množenje i deljenje uvek idu pre sabiranja i oduzimanja, te da ne treba pisati zagradu oko brojeva koji se množe i dele. 

To je u komentarima potvrdilo i nekoliko korisnika koji su u ovom slučaju stali na stranu učitelja ili učiteljice. 

"Ako učite decu da je ok da prave takve greške i da ocene, tj poeni nisu tu da ih nauče i ukažu na grešku, već da na taj način učitelj sitničari, pokazujete da je ocena važnija od toga da li je on dobro uradio, te da njemu treba da se gleda kroz prste, a nastavnici treba da zanemare gradivo", napisao je ovaj korisnik. 

"Jedna od lekcija je da ne treba stavljati množenje u zagradu, ovo dete je pokazalo da to ne zna. To je ok, ne možemo uvek sve znati. Tako treba učiti decu", napisao je još jedan korisnik. 

BONUS VIDEO: 

 

 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading