Republika Srpska
Foto: Promo/M:tel

Ova kompanija je, prema međunarodnim potvrdama, jedini telekom operater u BiH koji je internetom pokrio gotovo celu teritoriju ove države, a sada je internet konekcija došla i do svih škola u Republici Srpskoj.

Prilikom potpisivanja sporazuma, generalna direktorka kompanije m:tel Jelena Trivan istakla je da je ovaj telekom operater finansirao nabavku opreme za korišćenje interneta za najudaljenije škole u Republici Srpskoj, nakon čega je usledila nabavka softvera iz Evropske unije koji omogućava filtriranje dozvoljenih i zabranjenih sadržaja u obrazovnim institucijama. Nakon uspešne testne faze, ovi sporazumom stvoreni su uslovi da siguran internet stigne u sve škole Republike Srpske.

„Sve smo učinili da deca dobiju siguran internet i možemo uzdignute glave da kažemo da smo obrazovnim ustanovama pružili standard koji većina evropskih zemalja nema. Spremni smo da ovu uslugu pružimo i deci u Federaciji BiH, jer je to najmanje što kao kompanija možemo da uradimo“, poručila je Trivanova.

Ministarka prosvete i kulture Republike Srpske Željka Stojičić istakla je da je testna faza u 37 osnovnih i srednjih škola pokazala da postoji potreba da se radi filtriranje internet saobraćaja u školama, jer je pristup nedozvoljenim sadržajima potvrđen.

Sporazumom je definisan period od dve godine u kojem će se koristiti usluga Sigurnog neta u školama, a troškove usluge snosiće zajednički Vlada Republike Srpske i kompanija m:tel.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading