dečak jagnjad
Foto: Alo/Alo

Policijska stanica u Vršcu je po nalogu Tužilaštva obavila uviđaj i preduzela potrebne radnje kojima je utvrđeno da postoje osnovi sumnje da je navedene životinje ubilo dete muškog pola (13) iz Markovca upotrebom sekire koju su mu policijski službenici oduzeli.

Kako se radi o licu koje u vreme događaja nije navršilo 14 godina, prema njemu se ne mogu izreći krivične sankcije zbog krivičnih dela, te je Više javno tužilaštvo u Pančevu naložilo Policijskoj stanici u Vršcu da dostavi izveštaj o događaju, da o ponašanju deteta bude obavešten Centar za socijalni rad u Vršcu kako bi ta ustanova preduzela mere iz svoje nadležnosti. Tužilaštvo je obavešteno da je dete nakon događaja smešteno radi lečenja u Klinički centar Vojvodine.

dečak jagnjad

Alo

 

Dete pre navedenog događaja nije prijavljivano Višem javnom tužilaštvu u Pančevu zbog učinjenih krivičnih dela i prekršaja.

S obzirom na okolnosti događaja, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Vršcu se preduzimaju radnje u pravcu utvrđivanja činjenica koje se odnose na lične i porodične prilike deteta.

Podsetimo, u selu Markovac, kod Vršca, u ponedeljak popodne dogodio se jeziv slučaj – dečak star 13 godina sekirom je ubio svih 12 jaganjaca, koji su se u tom trenutku našli u toru, prenose Novosti.

Snimak ovog masakra na društvenim mrežama je podelio vlasnik ovaca P. T. iz Markovca, koji je, kako se nezvanično saznaje, dečakovu porodicu primio da živi u svojoj staroj kući.

- Dete od 13-14 godina, ušlo je i sekirom ubilo 12 jaganjaca. Sekirom im je razbijao glave. Tačno se vide udarci. Veliku štetu nam je napravio. Policija je bila na uviđaju. Uopšte se ne osećam dobro – rekao je čovek u videu.

Kako je Telegrafu potvrđeno, dete je, u saradnji policije i Centra za socijalni rad, odmah trasportovano u Klinički centar Vojvodine gde će biti ispitano.

Kako Novosti sazanju, dečak je imao jako teško detinjstvo. Majka ih je napustila, otac je šlogiran, a brat mu je godinama u zatvoru zato što je više puta silovao njihove dve rođene sestre.

Poslednjih godina ova porodica je živela u staroj kući čoveka čije je ovce sada pobio. Jedna od sestara je radila kao čobanica, a i ovaj dečak joj je u tome neretko pomagao.

BONUS VIDEO: 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading