lekar estetika
Foto: Alo/Printscreen

Da su estetske korekcije i operacije postale svakodnevica svedoci smo već nekoliko godina, a iz dana u dan sve je ređe videti i muškarca i ženu na kojima je sve prirodno. Iako neki klijenti, pa i lekari nemaju mere prilikom određivanja dokle će da idu sa povećavanjima i smanjivanjima, dr Bojan Kozomora je izgleda svetao primer. 

On je sa svojim pratiocima na mreži "X" podelio situaciju koju je imao sa klijentkinjom: 

lekar estetika

Printscreen

 

"Objašnjavam devojci od 24 godine da estetska operacija kapaka nije za nju, da je premlada, da nema indikacija za operaciju, da joj mogu ostati ožiljci... Javlja se njen dečko i kune i mene i kliniku i proceduru... Gde smo pogrešili?", zapitao se on, a zatim u komentarima dodatno pojasnio tok događaja. 

"Kune zato što odbijam da odradim da odradim nepotrebnu intervenciju, rekao je kako će ona da ostvari svoj san na drugom mestu". 

On je u nastavku objasnio i zašto je ova procedura opasna za tu devojku. 

"Postoje estetske i funkcionalne blefaroplastike. Funkcionalne su kada se zbog viška kože sužava vidno polje. To je onda indikacija za operaciju bez obzira na godine", objasnio je.

Kako je dodao, tek posle 45. godine je u redu da se takav zahvat obavlja iz estetskih razloga: 

"Ožiljci ne ostaju posle ove dobi, jer je sposobnost tela za svaranje velikih ožiljaka mala. U mladosti, posebno u dečjoj dobi, ta sposobnost tela je velika". 

I dok su u komentarima koji su se nizali, neki ocenili da je pogrešila devojka u odabiru momka, da je on pogrešio profesiju jer nije spreman da "šiša ovce koje imaju para", te da je društvo pogrešilo i tako dalje. 

Ovim povodom kontaktirali smo dr Nebojšu Stankovića, koji se takođe bavi estetskim procedurama, a koji kaže da veruje da je ova devojka kod prvog sledećeg doktora dobila ono što je tražila. 

transplatacija

Foto: Printscreen

 

- Pored toga, ja verujem i da će ista ta devojke sa istim tim dečkom, kroz nekoliko meseci sigurno doći da se žali jer će videti loše posledice onoga što je uradila. Čovek joj je lepo rekao koji je rizik, a ona se sa 24 godine, kada bi trebalo da bude zrela, već 6 godina može da glasa, potpuno glupavo ponaša. Žao mi je što moram tako da se izrazim, ali to su ljudi koji nisu sposobni da vode računa o sebi, stvarno nemam dalje komentare", rekao je on za Alo!

Podsetimo, relativno skoro Srbiju je potresla afera oko lažne zubarke, koja je obavljala razne stomatološke i estetske intervencije, a koja, kako smo nezvanično saznali, nije imala problem sa tim da klijentima ostvari želje ovakvog tipa. 

Takođe, i dalje pamtimo i kozmetičarku Olgicu Markanović (33), protiv koje je Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu podiglo dve optužnice zbog sumnje da je estetskim zahvatima za koje nije imala licencu, u salonu u Beogradu unakazila lica 18 žena, ponovo radi i to u Bosni!

HIRURG NA ŠOKIRAO PRATIOCE NA MREŽAMA Otkrio koju ženu je morao da odbije i zašto

Foto: ilustracija

 

Markanovićeva je sve vreme na optužbe odgovarala izjavama da nije kriva. 

BONUS VIDEO: 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading