Dečak koji je ubio jaganjce
Foto: Alo/Foto: privatna arhiva

Kako je Alo! pisao, dečak je u selu Markovcu živeo u kući kod svog komšije čije je jaganjce ubio, a Alo! je došao u posed fotografija na kojoj vidi dečak sa svojim sestrama.

Na fotografijama se vidi dečak sa osmehom na licu, naslonjen na jednu od sestra. 

Dečak koji je ubio jaganjce

Foto: privatna arhiva

 

P.T. vlasnik seoskog domaćinstva u selu Markovac kod Vršca na kojem se desio pokolj životinja, rekao je za Alo! da se nije nadao da će se ovako nešto dogoditi kada je dečaku i njegovoj porodici dao krov nad glavom. 

- Oni su kod nas skoro godinu dana, jer imaju jako težak život. Kuća im je propala, majka ih je ostavila, otac im se šlogirao. Žive u kući u kojoj smo moja supruga i ja, Centar za socijalni rad je dolazio u posetu i procenio je da deca imaju sve uslove za život u našem domu - rekao je na početku razgovora za Alo! , P. T. i objasnio da je maloletni dečak od ranije pokazivao znake agresije prema životinjama. 

- U prethodnom periodu je komšiji ubio 10 kokošaka, a i naše pse je počeo da maltretira. Jednoj komšinici koja je na štakama danima je namerno zvonio na vrata. Prošle godine je psiholog iz njegove škole došao kod nas i pokazao nam veliki nož koji je  doneo u školi. Tada se branio time da ga u školi navodno maltretiraju stariji dečaci, ali njegov razredni nam je ispričao da to nije istina. Jednom je ceo dan bio odsutan, a kući se vratio oko 23 sata. Džepovi su mu bili puni lovačkih patrona, a kada sam ga pitao odakle mu, odgovorio mi je da su mu dali lovci. Kasnije sam zvao sve te ljude koji su mi rekli da deci nikada ne bi dali municiju. Verovatno im je sam uzeo - rekao je P. T. i dodao da je svaki dečakov prestup prijavljivao Centru za socijalni rad i policiji

- U Centru su mi stalno govorili da ne mogu da reaguju dok on nešto ne uradi. A ovo što je uradio životinjama je zaista gnusno. Brutalno je razbio glave životinjama oštrim delovima sekire, a mojoj supruzi je pozlilo kada je zatekla taj prizor - rekao je P. T. i dodao da ga je ovaj čin veoma potresao.

- Šteta je oko 160.000 dinara, ali to je je najmanje važno u ovoj priči. Jako me je potreslo sve ovo i sada čeka da vidim šta će uraditi policija i Centar za socijalni rad - rekao je P. T. za Alo!.

BONUS VIDEO:

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Nes

13.03.2024 12:57

Ovo nisu deca ovo su monstrumi , njima je mesto iza rešetaka bez obzira na godine , jer su opasni za okolinu .