Nevreme u Srbiji
Foto: Shutterstock/Ilustracija

Danas uz jako južno strujanje pretežno oblačno ali toplo. Povremeno će biti kiše na jugu, jugozapadu, zapadu i povremeno severozapadu regiona, piše Marko Čubrilo u novoj vremenskoj prognozi za mart mesec.

Mogući su i grmljavinski pljuskovi, posebno duž obale Jadrana. Nad ostalim delom regiona uglavnom suvo ali je ponegde moguća slaba kiša.

Zona nestabilnosti u sklopu hladnog fronta će se u toku noći ka ponedeljku premeštati preko središnjih delova regiona donosi kišu, ponegde pljuskove i naglo slabljenje južog vetra.

U ponedeljak uz dalje premeštanje frontalne zone nestabilnosti zahvataju i ostali deo regiona, biće prolazne kiše i pljuskova, a lokalno je moguća i grmljavina.

Ispred padavinske zone južni vetar i topla košava mogu imati i olujne udare, dok će uz zoni kiše vetar naglo oslabiti.

Naredna dva dana (utorak i sreda) naš region će se nalaziti pod uticajem sekundarnog ciklona koji će se polako premeštati na istok i slabiti, a od utorka posle podne ćemo biti u njegovom hladnom sektoru. U utorak malo svežije i nestabilno uz pljuskove i moguću grmljavnu, a u sredu pretežno oblačno i još malo hladnije ponegde uz kišu ili pljusak, dok bi preko 1000mnv bilo snega.

Vetar u okretanju na severozapadni smer i u sredu povremeno pojačan, ali se jaki udari ne očekuju. U sredu maksimum od +5 do +13 stepeni Celzijusa, što je u okviru proseka za sredinu marta.

Do petka naredne nedelje prohladno, još u četvrtak uz slabu kišu ili redak pljusak ponegde. Maksimumi uglavnom do +5 do +14 stepeni Celzijusa, a minimumi od 0 do +7 tako da za sada opasnosti od mraza nema, barem ne ispod 900mnv.

Od narendog vikenda ponovo toplije, dok je samo 18.03. moguće prolazno naoblačenje uz kišu. Relativno toplo bi se zadržalo sve do oko 25. marta kada ima postoji mogućnost jačeg pogoršanja.

Narednih dana topično proleće uz smenu sunca, kiše i oblaka, dok bi uz umereno zahlađenje sredinom nedelje na višim planinama na kratko moglo biti i snega, zaključuje Čubrilo.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading