umrlica porodilja
Foto: Alo/Društvene mreže

Sahrana porodilje D.L. (31) iz Vlasotinca, koja je juče preminula u UKC Niš, biće sutra, objavio je njen suprug na društvenim mrežama. Ona je u Niš prebačena u veoma teškom stanju, nakon što je u Leskovcu porođena carskim rezom. Od nje se na društvenim mrežama opraštaju porodica i prijatelji, koji su i dalje u neverici zbog ove velike tragedije.

"Anđele svakog dana dok čuvam našeg Akija pričaću mu o tebi kako treba da bude dobar kako si ti bila dobra, srećo moja, nisi ovo zaslužila", oglasio se on potresnom porukom.

Podsetimo, pacijentkinja D. L. (31) iz Vlasotinca preminula je dva dana posle porođaja, piše Telegraf.

Kako za naš portal navode u KCS Niš, ona je iz Opšte bolnice Leskovac primljena 28. februara u 15.34 na Kliniku za ginekologiju Niš nakon prethodno urađenog carskog reza u Opštoj bolnici u Leskovcu, a zbog sumnje na krvarenje u trbuhu.

"Pacijentkinja je na prijemu bila u izuzetno teškom opštem stanju. Nakon kliničkog i UZ pregleda pacijentkinja se prebacuje u jedinicu intenzivne nege Klinike za ginekologiju i akušerstvo. Pristupljeno je laboratorijskoj obradi, reanimaciji i pripremi za hitan hiruški zahvat. Uprkos hitnom hirurškom zahvatu i naporima dežurne ekipe ginekologa i anesteziologa, pacijentkinja je u jutarnjim satima u 6.50h preminula".

Nebojša Dimitrijević, direktor Opšte bolnice u Leskovcu izrazio je veliko žaljenje zbog smrti mlade žene.

- Mi lekari smo uopšte osetljivi na trudnice i porodilje ali me je ovaj događaj potresao još više jer se radi o ćerki mog dobrog prijatelja koji je medicinski tehničar i radi u Vlasotincu. Radili smo zajedno u tamošnjem Domu zdravlja, devojku znam od detinjstva. Kako sam saznao od svojih saradnika, trudnoća je tekla uredno, urađen je carski rez i odjednom je krenulo jako krvarenje, dobila je krv i krvne derivate ali joj nije bilo bolje, krvna slika joj je i dalje padala. Odlučili smo da je uputimo u Niš gde je nažalost preminula. Kako sam čuo od niških lekara radi se o tzv. TIK - u, opštem krvarenju za koje se ne zna iz kojeg razlog nastupa - kazao je Dimitrijević.

Da 31-godišnja žena iz Vlasotinca do porođaja nije imala zdravstvenih tegoba i da se posle porođaja osećala dobro, navode članovi njene porodice koji sumnjaju da su komplikacije usled kojih je preminula nastale zbog nemara i nebrige. Očekuju nalaze iz Opšte bolnice Leskovac i poručuju će neko morati da odgovara za njenu preranu smrt, pišu juznevesti.rs.

Članovi porodice 31-godišnje devojke navode da ništa nije moglo da ukaže na zdravstvene probleme kada je primljena u leskovačku Bolnicu pre dva dana kada je porođaj počeo.

Otpusnu listu iz niškog Kliničkog centra su dobili, sada očekuju da dobiju i sve nalaze iz leskovačke Bolnice i napominju da sumnjaju da je greška napravljena prilikom porođaja zbog kojih je izgubljen jedan mlad život.

Osnovi njihove sumnje su to što je bila zdrava, porođaj je prošao uspešno, a napominju da ne mogu da dozvole da prođe sve na tome da se njeno zdravstveno stanje pogoršalo.

Iz niškog Kliničkog centra ranije su saopštili da je devojka iz Vlasotinca u teškom stanju primnjena i da je usled komplikacija i krvenja preminula u jutarnjim satima.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading