SPREMITE SE ZA TEMPERATURNI ŠOK Par dana nevremena, a onda Srbija ulazi u rano proleće!
Foto: Alo!/M.Š./Shutterstock

Danas promenljivo oblačno uz povremenu pojavu prolazne kiše ili pljuskova uglavnom nad središnjim i severnim delovima regiona, piše Marko Čubrilo u novoj vremenskoj prognozi za Srbiju.

Vetar će uglavnom biti slab, jugoistočni dok će se maksimumi kretati od +6 do +16 stepeni Cezijusa.

Početkom sledeće nedelje nad Sredozemljem će uslediti razvijanje novog, sekundarnog ciklona čiji će se centar sredinom nedelje nalaziti nad Tirenskim moremće biti relativno mali i on će samo Jadranu i krajnjem jugu regiona povremeno donositi kišu, navodi se.

Osim toga, kao posledica razlike u vazdušnom pritisku iznad tog ciklona i oblasti anticikona nad zapadom Rusije u košavskom području će od utorka povemeno duvati jak, jugoistočni vetar, posebno nad Banatom, ali se olujni udari ne očekuju.

Nad ostalim predelima slab do umeren, na planinama povremeno pojačan jugoistočni vetar, a duž Jadrana umeren, jugo. Krajem sledeće nedelje cikon će sasvim oslabiti tako da će i jugoistočni vetar oslabiti i prestati, stoji u prognozi.

Tokom cele nedelje maksimumi znatno iznad proseka i trebali bi se kretati od +7 do +18 stepeni Celzijusa. Samo na istoku Srbije malo hladnije, oko +6 stepeni Celzijusa u podne.

Posle 06.03. postoje naznake izmene sinoptike koja bi vodila ka zahlađenju ali sama mogućnost tog zahlađanja kao i njegova snaga je su za sada vrlo upitni.

Sumirano, pred nama je pravo rano proleće uz temperature iznad i znatno iznad proseka, zaključuje Čubrilo.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading