PRLJAVA KIŠA ĆE PREKRITI SRBIJU Meteorolog otkrio kakvo vreme nas čeka do kraja februara
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock/ilustracija

Sve nedoumice oko temperature i klime u našoj zemlji, odgonetnuo je gost "Pulsa Srbije" meteorolog Nedeljko Todorović u najnovijoj prognozi.

On otkriva da li će biti kiše narednih dana i da li ćemo imati temperaturne razlike gotovo iz dana u dan.

- Osnovna karakteristika, do kraja meseca će biti toplo, vetrovito i sa malo kiše. Ukoliko pogledamo šire situaciju, bićemo pod uticajem ciklona, dakle polja niskog pritiska, iz Zapadne Evrope i dela Sredozemlja. To znači da će kod nas biti pojačan južni vetar. Samim tim to će nam doneti saharski pesak, odnosno prašinu, neposredno pred kišu. Nakon kiše, kada ispire tu prašinu iz atmosfere, vide se tragovi na prozorima, automobilima... Glavnina kiše, u ovoj situaciji, bila bi u Crnoj Gori, već sutra bi tamo trebalo da krene - započeo je Todorović, pa nastavio:

- Što se Srbije tiče, sutra će, uz pojačan južni i jugozapadni vetar, sporadično biti kratkotrajne kiše, dok će u subotu biti nešto više kiše, ali opet ne strašno. Ta količina padavina će biti skromna. U nedelju bi i ta slaba kiša oslabila, i onda od sledeće sedmice ide opet suvo vreme i slabljenje južnog vetra.

(L.P.M./Kurir)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading