Sajam turizma
Foto: Alo/Foto: Dejan Briza

A na štandovima turističkih agencija ponuda ima za svačiji džep, od luksuznih putovanja na Daleki istok, do kratkih izleta u evropske gradove za predstojeće prvomajske i uskršnje praznike.

Put do Beča autobusom četiri dana u hotelu sa tri zvezdice bi vas stajao 329 evra, s tim da ukoliko aranžman uplate na samom sajmu, putnici će dobiti popust od pet do sedam odsto.

Sajam turizma

Foto: Dejan Briza

 

Nešto skuplje će vas koštati Lisabon i Barselona, a u domaćim agencijama četvorodnevni aranžmani avionom staju do 659 evra. U ove ponude uključen je i avio-prevoz, a hoteli su uglavnom sa tri i četiri zvezdice.

Najskuplji aranžman, ali i najpopularnija destinacija za Srbe je i dalje Dubai, a sedam dana u Ujedinjenim Arapskim Emiratima mogu da vas staju 1.295 evra. Popularna je i osmodnevna tura kroz južnu Italiju, koja uključuje putovanje u Rimini, San Marino, Bari, Materu, Alberobelo, Lokorotondo, Polinjano a Mare, Ostuni. Ovo zadovoljstvo košta do 1.200 evra.

Za sve ljubitelje dalekih destinacija, ali i za one koji ne žele da štede na letovanju mnoge agencije nude egzotične lokacije.

Odmor u Omanu u trajanju od 11 dana bi vas stajao 2.560 evra, dok 13 dana letovanja na egzotičnoj Kubi u hotelu sa pet zvezdica košta 2.750 evra.

Ipak, najskuplji aranžmani su destinacije na Dalekom istoku, a svi oni koji žele da obiđu Nepal i Butan moraće da izdvoje do 4.000 evra.

Ono što je interesantno jeste to da domaće agencije uglavnom nude smeštaj na bazi polupansiona za boravak u Kini, Azerbejdžanu, Gruziji, Jermeniji, Uzbekstanu, Šri Lanki, što znači da ćete imati i dodatne troškove za hranu.

Međutim, za one koji se odluče da predstojeće uskršnje i prvomajske praznike provedu u Srbiji ponuda je i više nego raznolika.

Kako su nam rekli iz Turističke organizacije Srbije, najpopularnije destinacije za odmor su banje i planine poput Zlatibora, Tare, Kopaonika, Stare planine, Vrnjačke Banje, Sokobanje, Banje, Koviljača...

Više od 400 izlagača

Međunarodni sajam turizma u Beogradu koji su u sredu svečano otvorili predsednik Srbije Aleksandar Vučić i grčka ministarka turizma Olga Kefalogijani, od juče je otvoren za posetioce. Grčka, omiljena letnja destinacija turista iz Srbije, jeste zemlja partner ovogodišnjeg sajma. Na 45. sajmu turizma, koji traje do nedelje, više od 400 izlagača, turističkih agencija, organizacija, hotela, firmi iz više od 27 zemalja predstaviće svoju turističku ponudu.

TOB uz Beogradski maraton

Čelni ljudi Beogradskog maratona i Turističke organizacije Beograda potpisali su protokol o saradnji u cilju što bolje zajedničke promocije.

Ugovorom na koji su potpis stavili Darko Habuš, direktor Beogradskog maratona, i Miodrag Popović, v. d. direktora Turističke organizacije Beograda, definisane su sve buduće aktivnosti na predstavljanju glavnog grada Srbije kao sportsko-turističke destinacije kao neizbežne simbioze sportskog i gradskog turizma.

- Ovaj protokol donosi pre svega jednu lepu turističku promociju grada. Zahvaljujem Turističkoj organizaciji Beograda što je prepoznala Beogradski maraton kao kompaniju koja radi na zajedničkim vrednostima. Beogradski maraton je najmasovnija sportska manifestacija koju Srbija ima i okuplja sve veći broj stranaca iz godine u godinu - istakao je Habuš. Prvi čovek Beogradskog maratona istakao je da promocija najmasovnijeg sportskog događaja u našoj zemlji traje tokom cele godine.

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading