hitna pomoć maltretiranje
Foto: Alo/Printscreen

Na video-snimku koji je zabeležio drugi pacijent mobilnim telefonom, vidi se kako zaposleni u ovoj bolnici "razvlače, ponižavaju i tuku" starca koji je nemoćan i ne može samostalno da hoda, preneo je Telegraf.

Incident se dogodio u okviru bolnice, a pacijent koji je snimio neprijatnu situaciju ležao je sa njim u delu Hitne pomoći.

Na snimku se vidi kako medicinsko osoblje udara starca, a kada on pokuša da se nasloni na drugi krevet da ustane, oni počinju burno da reaguju i negoduju.

 

 

Ove prizore je pogledalo i rukovodstvo bolnice, koje je odmah pristupilo uviđaju.

"Nakon što smo pregledali snimak koji je zabeležen 25. januara 2024. godine u Hitnoj pomoći i prikazuje dvoje zaposlenih u bolnici (nosač i medicinska sestra) kako brutalno mobilišu starijeg pacijenta uz neprimereno ponašanje, rukovodstvo je započelo istragu. Od zaposlenih je zatraženo objašnjenje i odlučeno je da se protiv njih pokrene disciplinski postupak. Komisija je zakazana za 2.2.2024. godine",  saopštili su tada iz bolnice.

Precizirali su da "ovakva ponašanja rukovodstvo ustanove ne toleriše i biće preduzete potrebne zakonske mere".

"Do okončanja disciplinske istrage, dvoje zaposlenih će tokom čitave aktivnosti pažljivo pratiti pomoćnik šefa smene" , rekli su tada iz rukovodstva Opštinske bolnice Barlad.

Ministar zdravlja je najviše osudio ponašanje njihovih dvoje.

"Niko ko je bolestan, sa poteškoćama, ko ne može da se kreće, ne zaslužuje ovakav tretman. Ovakvi ljudi nemaju šta da traže u zdravstvenom sistemu", izjavio je Aleksandar Rafila, ministar zdravlja, nakon incidenta.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading