Rang lista
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Postupak za ostvarivanje prava iz penzijskog osiguranja neophodno je da pokrenete u PIO fondu.

Mnogi građani Srbije nisu sigurni koliko godina radnog staža imaju, kao i da li ih poslodavac možda nije odjavio u određenom periodu "na svoju ruku". To je sada olakšano jer više ne morate da čekate satima u redu kako biste dobili jednu jedinu informaciju.

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje je nedavno omogućio građanima da brzo i lako dođu do podataka jer se evidencija vrši elektronski.

Potreban vam je samo jedan odlazak do PIO fonda, i to kako biste dobili jedinstveni PIN kod. Šifra se uzima jednom, trajna je, i dobija se potpuno besplatno.

PIN kod se dobija odmah podnošenjem zahteva za izdavanje šifre za pristup podacima Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIN code) u najbližoj filijali ili službi filijale Fonda. PIN kod se kasnije može promeniti i kroz opciju promene pina u bilo koji šestocifreni broj. U slučaju da ga izgubite ili zaboravite, možete se javiti Fondu PIO i tražiti novu šifru.

To je rešenje koje je predviđeno i za slučaj da se deset puta unese pogrešna šifra – tada će automatski biti onemogućen pristup traženim podacima te će on biti odobren samo uz novu šifru.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading