STIŽE PRLJAVA KIŠA Nagli preokret vremena, duvaće jak vetar, a onda...
Alo

Na severu će biti uglavnom suvo. Maksimalna temperatura od 10 do 14°C, u Beogradu do 12°C.

Od četvrtka će u Srbiji vazdušni pritisak sve biše biti u padu i očekuje se jačanje južnog strujanja, uz priliv osetno toplije vazdušne mase sa Mediterana.

Već u četvrtak maksimalna temperatura biće od 15 do 19°C, u Beogradu do 17°C.

Najtoplije u petak

Najtoplije ove sedmice biće u petak, maksimalna temperatura i do 20°C. Biće oblačno, a pojačan južni vetar biće fenskog efekta.

Tokom vikenda i početkom sledeće sedmice na vreme u Srbiji delovaće sekundarni ciklon sa centrom iznad Đenovskog zaliva, pa će biti umereno do pretežno oblačno vreme, povremeno sa kišom i pljuskovima. Biće i dalje relativno toplo, a maksimalna temperatura biće od 12 do 18°C.

Vazdušni pritisak znatno ispod normale

Zbog veoma izraženog južnog strujanja, do našeg područja očekuje se i dolazak manje količine pustinjskog peska iz Sahare i to u višim slojevima atmosfere, pa se očekuje prljava kiša, odnosno kiša sa čestica peska. U pitanju priordna pojava, uobičajena pri aktuelnoj sinoptičkoj situaciji, a pojava je najviše vidljiva po prestanku padavina vozilima.

Do kraja februara nema prave zime

Poslednje dane februara obeležiće nešto svežje, ali i dalje natprosečno toplo vreme, uz temperature oko 10°C. Povremeno se očekuje kiša, a sneg samo na višim planinama.

S obzirom na to da je prosek maksimalne temperature za ovo doba godine od 5 do 8°C, vidimo da će one do kraja februara biti uglavnom iznad proseka za ovo doba godine, neretko i za 10 stepeni.

Do kraja februara Srbiju ne očekuje zahlađenje nalik zimskom, tako da će ovogodišnji februar proteći bez snega u nižim predelima Srbije i u gradovima i uz ekstremno male količine snega i na višim planinama.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading