POČELO JE! POZNATI RESTORAN PROTERAO DIM, ALI NE OBIČAN Pušači i nepušači se žestoko pokačili, A ONDA IM JE JEDAN GOST OBJASNIO
Foto: Depositphotos

"U sali za ručavanje nije dozvoljena konzumacija tompusa, aromatizovanih cigareta i motanog duvana", piše na papiru koji se nalazi na stolu.

Deo građana složio se sa ovom odlukom, pozdravljajući zabrane pušenja na svim javnim mestima, pozivajući se na reči lekara, ministarke zdravlja i tako dalje. Odluku je pozdravio i veliki broj pušača, koji ne žele da se u restoranu "nadime i usmrde". S druge strane neki pušači su bacali drvlje i kamenje i na restoran i na nepušače, pozivajući se na to da čim nešto možeš legalno da kupiš u prodavnici, ne bi smelo da bude zabranjeno. Tek na kraju su shvatili da se džabe svađaju. 

- Tako i treba da bude u svim zatvorenim prostorima. Mi reagujemo odlično preko džepa. Ja sam pušač. Nemamo baš nikakvo pravo da ugrožavamo one što ne puše. Čak da se u prostoriji nalazi jedan nepušač, trebalo bi mi pušači da izađemo napolje da pušimo - mišljenje je jednog čoveka.

- Svaki pristojan i vaspitan čovek neće zapaliti cigaretu za stolom ako ima nepušača bilo to u kafani ili bilo gde.

Dobar deo smatra da je odluka ispravna, a to obrazlažu rečima da je restoran mesto gde se jede, te da treba imati poštovanja prema drugim ljudima i prema hrani i vazduhu koji udišemo.

POČELO JE! POZNATI RESTORAN PROTERAO DIM, ALI NE OBIČAN Pušači i nepušači se žestoko pokačili, A ONDA IM JE JEDAN GOST OBJASNIO

Foto: Shutterstock

 

Međutim, neko smatra ovu odluku pomalo diskriminišućom prema pušačima.

- Slažem se, ali takođe treba da postoje restorani gde pušači mogu da ručaju i posle da uživaju uz dobru cigaretu, prenosi Telegraf.rs. 

- Ja sam bio pušač 30 godina i razumem pušače. Šta više protivim se zakonima koji brane pušenje u kafani. Kafana je da se pije, jede, puši, peva, sluša muzika, a ne biblioteka. Restoran je već neko kulturno mesto za nešto otmenije ljude, restoran i kafana nisu isto.

Deo koji ne podnosi duvanski dim opisuje svoje iskustvo sa ljudima iz okruženja koji uživaju u cigareti.

-Pušač sam, ali mislim da bi trebalo imati bar malo razumevanja prema nepušačima. Uopšte ne ulazim u to da li je dim štetan, otrovan, kancerogen, jednostavno nekom smeta i gotovo. Meni smetaju nevaspitani pa ih trpim u kafani. Trpe i oni mene - zaključio je on.

Neverovatno koliko ljudi nije dobro razumelo poruku koja je sasvim jasno pročitana. Naime, vlasnik restorana uopšte nije ni zabranio "obične" cigarete, već samo tompuse, aromatizovane i motani duvan,  jer je njihov miris specifično jak i neprijatan i teško ga je uklonitii. Tako da su ga napadali ni krivog ni dužnog. 

Samo je jedan korisnik shvatio poentu: 

- Strastveni sam pušač, ali motane cigarete (domaći duvan) bih zakonom zabranio svuda u javnosti da se pusi. Nije da se sad foliram i da nekoga ponižavam, ali jednostavno miris je nesnosan - napisao je on. 

BONUS VIDEO: 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading