DALJE NEĆEŠ MOĆI AKO SI PREDEBEO ZA NAŠE USLOVE Ova avio-kompanija meri putnike pre ulaska u avion
Foto: Printskrin

Putnici se mere zajedno sa svojim ručnim prtljagom, a važno je napomenuti da ovo merenje nije povezano sa pojedinačnim rezervacijama ili ličnim podacima putnika, čime se čuva njihova anonimnost.

Pjavit Talkvist, viša potpredsednica za komunikacije u kompaniji, izjavila je da jedino osoblje leta ima pristup težini putnika.

"Istraživanje je započeto u ponedeljak, a do četvrtka ujutro već je učestvovalo 800 dobrovoljaca, što je izazvalo pozitivno iznenađenje u kompaniji.", rekla je Talkvist.

Kompanija je proaktivno informisala korisnike putem društvenih mreža i mobilne aplikacije, pri čemu su prvi volonteri izrazili spremnost čak i pre postavljanja opreme. "Finnair" prikuplja podatke tokom cele godine, obuhvatajući zimske i letnje sezone, s obzirom na to da putnici tokom hladnih finskih zima nose težu odeću.

Talkvist je naglasila da se podaci o prosečnoj težini putnika i njihovom ručnom prtljagu koriste u svrhu procene ravnoteže aviona i performansi neophodnih za siguran let.

Uprkos potencijalnoj zabrinutosti putnika u vezi s privatnošću, šef zemaljskih procesa, Satu Munuka, rekao je da prikupljeni podaci nisu povezani s ličnim informacijama putnika, prenosi B92. 

"Beležimo ukupnu težinu putnika i njegovog ručnog prtljaga, ali ne tražimo ime ili broj rezervacije. Samo agent službe za korisnike koji radi na mestu merenja može da vidi ukupnu težinu, tako da možete bezbrižno učestvovati u istraživanju", zaključuje Munuka, prenosi DejliMejl.

BONUS VIDEO: 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading