Patrijarh Porfirije
Foto: Tanjug/Tanjug

Liturgija će biti služena u 9 sati, povodom slave Bogoslovije Sveta tri Jerarha, a za 12 časova previđena je svečana akademija.

Patrijarh Porfirije doputovao je juče u dvodnevnu posetu Eparhiji dalmatinskoj povodom slave Bogoslovije Sveta Tri Jerarha u manastiru Krka.

Porfirije je na početku posete služio svetu arhijerejsku liturgiju u Sabornom hramu Uspenja Presvete Bogorodice u Šibeniku Povodom posete patrijarha Eparhiji dalmatinskoj juče je u manastiru Krka služena svečana doksologija, a patrijarh je u besedi poručio da je Dalmacija ukrašena brojnim svetinjama, verom, trudom, podvigom, raspećima i vaskrsavanjima srpskog naroda koji ovde vekovima živi.

- Naš narod na ovim prostorima, kao i svugde gde živi, nije obraćao pažnju na to da li je lako. Narod naš zna da onaj koji je hteo da mu ne bude lako, taj je neretko bivao izgubljen i prestajao je da bude to što jeste. Naš narod, baš zato što je Hristov i kad god je bio Hristov, znao je da je važno, da je istinito, da je ispravno i zato je uvek birao put istine, išao putem istine, istakao je patrijarh, a saopštila Srpska pravoslavna crkva (SPC).

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading