sarti
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen

"Moram da kažem da je ovo inicijativa, jer je još uvek nismo dobili zvanično, ali neki mediji su već preneli u Grčkoj i ovde, pa da verujemo da će to zaista tako biti", rekao je Seničić na RTS-u.

Prema njegovim rečima, na najvećem broju plaža, polovina površine mora biti dostupna svima, dok druga polovina može biti zauzeta nekim objektima, ležaljkama – onim na što smo najčešće navikli.

"Na plažama u posebnim celinama, takozvanim 'ekološkim natur' sredinama, a ima ih i na severu Grčke gde boravi najveći broj naših ljudi, samo 30 odsto mogu biti zauzete nekim objektima, a 70 odsto će biti dostupna svima", rekao je Seničić.

Na pitanje da li će to uticati na porast cena ležaljki, s obzirom na to da će ih biti manje, Seničić kaže da to zavisi od poslovne politike.

Na najvećem broju plaža u Grčkoj do sada je bila praksa da koristite ležaljku uz suncobran i nije bilo obavezno plaćanje, već da konzumirate nešto sa bara.

"Ali svakako, taj trošak koji je, recimo, na nivou tri do pet evra bio dnevno, sada će se to smanjiti i to nije tako mali iznos", rekao je Seničić i dodao da bi to trebalo da zaživi od ove sezone.

Izmene o boravišnim taksama 

Od 1. januara ove godine Grčka je uvela i izmene o boravišnim taksama. Sada se taj raspon kreće od 1,5 do 10 evra.

"I do sada smo imali te takse, koje su bile negde 50 odsto jeftinije, negde čak tri puta. Najjeftinije i dalje ostaje taksa za boravak u apartmanima, koja je do sada bila 50 centi po danu, po jednom apartmanu, dakle ne po osobi, nego po smeštajnoj jedinici. Dakle pet evra za 10 dana, sada je to 1,5 evra dnevno, znači biće 15 evra, nije drastična razlika", rekao je Seničić.

I hotelske usluge će, navodi Seničić, poskupeti za onoliko koliko je taksa.

BONUS VIDEO

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading