MAČAK
Foto: Alo/Printscreen

Ovo udruženje ponudilo je novčanu nagradu u iznosu od 1.0000 evra za informaciju o počiniocu. 

Kako su objasnili, mačak ima brojne opekotine po telu, hipotermiju i bori se za život. 

"Novčana nagrada u iznosu 1000€ za informaciju ko je načinio stravičan zločin Tomiju. Pravda za Tomija", napisali su, a njihovu objavu je čak komentarilsala i pevačica Jelena Karleuša. 

MAČAK

Printscreen

 

Ona je iznela statističke podatke: 

"Nažalost, po statistikama, najviše agresije prema mačkama pokazuju deca. I to dečaci uzrasta od 10 do 14 godina", napisala je ona. 

"Zlostavljanje i pokušaj ubijanja maca se u selu Berbatovo se nastavlja borbu za život danas nastavlja Cici koja ima opekotine niz kičmenog dela, parezu zadnjih ekstremiteta, oseća duboku bol samo u desnoj zadnoj nogici, koža joj otpada i evo kreće nova borba za život Cice", napisali su oni u opisu videa u kom su pokazali mačku. 

Ni to nije kraj, kasnije su objavili fotografije još jedne mace. 

"Mica je treća žrtva monstruma koji na najokrutniji način zlostavlja mace u selu Berbatovo! Cica i Mica se bore za život, Tomi je borbu na žalost izgubio... policija se trudi i zaista prikupljaju informacije. Neophodna je pomoć za Cicu i Micu... jednostavno nemamo reći. Svaka najmanja pomoć je značajna", napisali su. 

U komentarima ovih objava, građani su izrazili svoje mišljenje o tome koja kazna bi bila adekvatna za ovakve zločine, ali i sumnju da meštani Berbatova kriju počinioca: 

"U selu od 20 kuća ne zna se koji je go*nar ovo uradio?!", "Bitno da svi u selu znaju ko se sa kim švaleri*e, a ne znaju ko je psihopata?", pisali su oni. 

Inače, ubijanje i zlostavljanje životinja u Srbiji regulisano je Krivičnim zakonikom čije odredbe, između ostalog predviđaju:

– Ko kršeći propise ubije, povredi, muči ili na drugi način zlostavlja životinju, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do dve godine.

– Ako je došlo do ubijanja, mučenja ili povređivanja većeg broja životinja, ili je delo učinjeno u odnosu na životinju koja pripada posebno zaštićenim životinjskim vrstama, učinilac će se kazniti novčanom kaznom ili zatvorom do tri godine.

 BONUS VIDEO: 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading