cigarete
Foto: Alo/Foto: Shutterstock

Međutim, svako novo poskupljenje nije dovoljan razlog za strastvene pušače da se odeknu cigarata, bez obzira što iz godine u godinu sve više novca moraju da izdvajaju za paklicu.

- Kad već dam 380 dinara za paklicu, tih 10 ili 20 dinara dodatno neće mi ništa značiti. Neću ostaviti pušenje iako su cigarete sve skuplje i skuplje. Ne bih rekla da je tako u drugim zemljama, na primer u Turskoj paket cigareta košta 13 evra, a mi kod nas za taj novac možemo kupiti samo tri, četiri kutije, kažu za RINU građani Čačka.

Ipak, ima i onih koji su oštri protivnici pušenja i smatraju da je to em porok opasan po zdravlje, em ogroman udarac na kućni budžet.

- Meni je otac dugo godina bio strastveni pušač i preminuo je upravo od raka pluća. Pušenje zaista ubija i toga moraju svi da budu svesni. Da ne govorim koliko novca treba za to, plaćate zapravo da vas truju. Nek pušite najjeftinije cigarete i to minimalno po jednu paklu na dan, pa vama je potrebno oko 10.000 dinara samo za to. Ali, mnogima je potrebno i mnogo više, dodaju građani.

Oštra polemika povela se i prošle godine kad je ministarka zdravlja, dr Danica Grujučić, najavila zabranu pušenja u zatvorenom prostoru. Tako da, po svemu sudeći, pušaču u sve dirajte ali u cigarete ne. Za njih uvek se mora naći i novac i mesto.

BONUS VIDEO:

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading