Garaža
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Neretko se dešava da odete do tržnog centra, lako pronađete parking mesto, ali da, kada završite kupovinu, ne možete tako lako da pronađete automobil. Potom šetate po parkingu, zapamtili ste recimo nivo, ali ne i gde vam se auto tačno nalazi.

Osim slikanja i osluškivanja zvuka otključavanja automobila, u pronalaženju vam može pomoći i Gugl mapa.

Postupak je sledeći: kada zauzmete parking mesto u tržnom centru ili u gradu, otvorite mapu i videćete plavu tačkicu koja označava vašu trenutnu lokaciju. Kada je dodirnete, pojaviće se nekoliko opcija, jedna od njih je Sačuvaj svoje parking mesto.

Na taj način ćete obeležiti mesto gde je auto parkiran. Ubrzo će stići obaveštenje, čijim otvaranjem ćete locirati svoje vozilo. Ukoliko vam je ovo komplikovano, birajte one tržne centre koji imaju svoje aplikacije za pronalaženje vašeg automobila.

U mobilnoj aplikaciji nekih tržnih centara postoji opcija Pronađi moj auto. Treba samo da unesete broj tablica svog vozila, kliknete na ikonicu obeleženu slovom P i na ekranu će se pojaviti broj parking mesta na kojem ste ostavili vozilo. Isti postupak važi i za tablete postavljene na ulazu u garažu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading