PROGNOZA
Foto: Alo/PROGNOZA

Za sutra je u Srbiji najavljena temperatura od -11 na Kopaoniku, -8 na Crnom Vrhu, a -3 u Sjenici. 

Najtoplije danas biće u Loznici, gde će realna temperatura da bude 9 stepeni. 

PROGNOZA

PROGNOZA

 

U nedelju do 20 stepeni 

"U nedelјu ( 4. februara) i tokom sledeće sedmice biće natprosečno toplo sa dnevnom temperaturom u većini mesta od 15 do 20 °C, a jutarnji mraz će biti samo lokalna pojava", stoji na sajtu RHMZ. 

Međutim, vremenska prognoza Republičkog hidrometeorološkog zavoda za ceo mesec pokazuje da će natprosečna temperatura potrajati samo prvih desetak dana februara, a zatim sledi preokret uz sneg na planinama i kišu i sneg u nižim predelima, a do kraja meseca se očekuje promenljivo vreme i smena toplijeg i hladnijeg vremena.

Prema RHMZ prognoza za februar 2024. godine kiša se očekuju na početku meseca, 2. februara, zatim 8. i 11, 15, 17, 18, kada je moguć i sneg, i zatim ponovo kiša pred kraj meseca, 24. februara.

Prvih deset dana februara će biti natprosečno toplo, očekuju se temperature od oko 18 stepeni, ali će one lokalno dostizati i 20 stepeni. Biće suvo i stabilno, a jutarnji mrazevi će oslabiti. Minimalne temperature će se kretati od -3 do +7 stepeni, dok će dnevne vrednosti u većini mesta dostići od +7 do +15 stepeni, lokalno i do +18 stepeni.

Do postepene promene će doći početkom druge dekade meseca. Već oko 10. februara se očekuje manje zahlađenje, a intenzivnije zahlađenje će se desiti između 15. i 20 februara.

Poslednjih desetak dana februara doći će do temperaturnih oscilacija, čestih promena toplog i hladnog uz padavine.

BONUS VIDEO: 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading