čokolada
Foto: Alo/Printscreen

Naime, u želji da se lepo zaslade, ovi ljudi su uzeli čuvene čoko-bombone sa ukusom višnje, a u jednoj od njih našli su i iznenađenje. 

"Čokolada obogaćena proteinima, mesom!", napisali su u opisu snimka koji su objavili na društvenoj mreži Fejsbuk. 

čokolada

Printscreen

 

Listajući komentare, možemo da vidimo da ovo nije jedini slučaj, pa se javila i devojka koja je napisala da je i ona našla isto i to u istoj čokoladici istog proizvođača. 

Bilo je i onih koji su se šalili, pa predlagali ovoj osobi da prvo pojede čokoladu, pa izvadi crva i ode pravo na pecanje. 

Kada je čokolada pokvarena? 

Inače, čokolada je dugotrajan proizvod. U većini slučajeva, može se bezbedno konzumirati čak i nekoliko meseci nakon isteka roka trajanja. Međutim, vredi imati na umu da to nije jedina odrednica njegovog kvaliteta. Može se desiti da ovaj proizvod, uprkos dobrom roku trajanja, više nije prikladan za jelo.

čokolada

Printscreen

 

Najčešći razlog zašto moramo da bacimo čokoladu je ako primetimo crve u njoj.

Čokolada koja se čuva predugo ili u neodgovarajućim uslovima može postati užegla zbog visokog sadržaja masti. Odmah ćete to prepoznati po neprijatnom mirisu. Onda je morate baciti.

"Cvetanje" šećera nastaje kada vlaga dođe u kontakt sa čokoladom. Kristali šećera se rastvaraju, ostavljajući praškasti sloj na površini čokolade.

"Cvetanje" masti je uzrokovano promenama temperature. Masnoća u čokoladi se pomera i formira beli premaz na površini. Kada je topla, mast u čokoladi se rastvara, a kada se ohladi, stvara beli premaz na čokoladi. Naziv za ovu pojavu je "masni cvet" ili "cvet čokolade". To može biti i znak da se u proizvodnji koriste jeftinije zamene za skupi kakao puter.

BONUS VIDEO: 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading