Sajam u Dubaiju
Foto: Promo/Foto: PKS

- Najbolje kompanije iz oblasti zdravstva iz čitavog sveta su u UAE na sajmu „Arab Health“. Među 180 zemalja učesnica je i Srbija koju predstavlja 12 naših kompanija s rešenjima iz oblasti inovativnog zdravstva i medicinske opreme - kaže Maja Antolović, direktorka Predstavništva PKS u Dubaiju.

Sajam u Dubaiju

Foto: PKS

 

Domaće kompanije na sajmu imaju priliku da vide najnovija svetska rešenja i inovacije u oblasti zdravstva, a koje je moguće primeniti i u našoj zemlji, dodaje Antolović.

Srpske firme nastupaju na sajmu u Ujedinjenima Arapskim Emiratima od 29. januara do 1. februara, na Nacionalnom paviljonu Srbije u sektoru Medical equipment & devices (medicinska sredstva i oprema).

Predstavnici naših kompanija zadovoljni su organizacijom i očekuju važne sastanke sa potencijalnim partnerima i nove izvozne poslove.

Sajam u Dubaiju

Foto: PKS

 

- Sajam je idealna prilika da proširimo već postojeću saradnju s kompanijama sa Bliskog istoka kao i da ostvarimo nove kontakte - rekao je Marko Petrićević iz kompanije „Uniplast“.

Ksenija Zečar, saradnik za marketing u kompaniji „Esensa“ kaže da prvi put učestvuju na sajmu „Arab Health“.

- Proizvođači smo medicinskih sredstava, dijetetskih suplemenata, kozmetike i biocida. Izvozimo u 40 zemalja i ovo je jedinstvena prilika da proširimo kontakte i partnerstva i pronađemo klijente i u ovom delu sveta - rekla je Ksenija.

Tržište UAE veoma je značajno za plasman proizvoda iz Srbije, ali i kao regionalna baza za ostala tržišta Bliskog istoka.

- Prvi put učestvujemo na sajmu u Dubaiju i imamo velika očekivanja. Već prvog dana imali smo par interesantnih poseta iz Abu Dabija, Katara i Dubaija i očekujemo da se sajam u narednih nekoliko dana završi dobrim rezultatima - kaže Miloš Radović iz kompanije „Nevena Leskovac“.

Na „Arab Health“ sajmu očekuje se više od 110.000 posetilaca, a učestvuje preko 3.450 izlagača iz 180 zemalja.

12 srpskih kompanija

Svoje proizvode i usluge svetskoj javnosti predstavljaju Hemijska industrija „Nevena“ Leskovac, „Neomedica” i „Proxima” iz Niša, „Elephant Pharma” Beograd, Institut za primenu nuklearne energije - INEP iz Zemuna - Beograd, „Uniplast“ iz Čačka, „Milpharm” iz Užica, „Cortex Labs” i „Esensa“ iz Beograda, „Par Pak“ Zemun, „Privredno društvo VZK” iz Beograda, i „Stojanović Pharm“ iz Novog Sada.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading