SVE ŽENE SUTRA TO MOGU ODRADITI-BESPLATNO Organizovan preventivni ginekološki pregled za građanke opštine Savski venac
Foto: Shutterstock

Pregledi su organizovani sutra, 27. januara od 7 do 14 časova, a preventivni pregled potrebno je zakazati.

- Ovom nedeljom prenosimo poruku o značaju dostupnih mera prevencije u našoj zemlji, u cilju sprečavanja obolevanja i umiranja od raka grlića materice. Mi ćemo sutra na adresi Savska 23 od 7 do 14 časova organizovati besplatne ginekološke preglede - rekao je za Tanjug prim dr Vlado Batnožić, direktor Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika "Železnice Srbije".

Naveo je da danas od 7 do 14 časova žene svih životnih dobi mogu zakazati svoj pregled pozivom na broj telefon 011/3611-581. Preglede će vršiti tri lekara specijalista ginekologije. Za preglede nije neophodna zdravstvena knjižica.

-Želimo da podstaknemo sve žene da razmišljaju o značaju očuvanja svog reproduktivnog zdravlja, kao i da ih motivišemo da u toku godine odvoje makar jedan dan za posetu svom lekaru i obave neki od dostupnih preventivnih pregleda kojima se mogu blagovremeno otkriti rane premaligne promene i sprečiti dalji razvoj bolesti i njen krajnji fatalni ishod- rekao je dr Batnožić.

Ukazao je da je rak grlića materice, i pored dokazanih mera prevencije, već dugi niz godina jedan od vodećih uzroka oboljevanja i umiranja u ženskoj populaciji u našoj zemlji.

- Imajući u vidu da svake godine oko 1.000 žena oboli i približno 500 izgubi život, ne iznenađuje podatak da se Srbija nalazi na neslavnom trećem mestu u Evropi po oboljevanju i umiranju od ove bolesti koja se može sprečiti - naveo je dr Batnožić.

BONUS VIDEO 

Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika "Železnice Srbije" u danima kada se obeležava Evropska nedelja prevencije raka grlića materice organizuje besplatne ginekološke preglede za građanke Savskog venca

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading