Bogorodica
Foto: Printscreen/Printscreen

Naime, dok su čekali na red kako bi se poklonili ikoni, vernicima je pažnju privukla neobična svetlosna pojava. Jedan deo neba, tačno iznad krsta na kupoli crkve, jarko je zasvetleo.

Bogorodica

Printscreen

 

"Ta svetlost brzo je menajla oblike, formirajući prvo oblik anđela, a onda i lik Bogorodice. Ko ovo nije video ne bi ni verovao, sva sreća da su neki ljudi imali upaljene telefone i da se i na snimku delimično vidi, ne kao što je bilo uživo, ali može da se shvati", rekla je žena koja je bila prisutna.

Na snimku koji je osvanuo na društvenim mrežama čuje se graja okupljenog naroda, koji uzvikuje: "Je li ovo moguće? Pa, šta je ovo? Čudo!" 

 

Podsetimo, čudotvorna ikona koja je stigla iz Rusije prikazuje Presvetu Bogorodicu samostalno, bez malog Hrista sa kojim se uobičajeno predstavlja. Neobična je po tome što sedam strela bodu srce Majke Božje.

 

Ikona Majke Božije „Umekšanje zlih srca“, jedna od velikih svetinja Ruske pravoslavne crkve, koja godinama ne prestaje da mirotoči, u Srbiju je stigla posredstvom organizaciji Fondacije Svetog Romana iz Moskve. U ruskoj crkvi ona je doneta na poklonjenje vernicima, a tim povodom liturgiju je služio starešina hrama otac Vitalije Tarasjev.

Tašmajdan

Alo.rs / Dušan Adamović

 

Ikona mirotoči već 24 godine i naziva se „živa“. Komisija za naučno proučavanje čudesnih pojava Moskovske patrijaršije u okviru svojih ispitivanja je sa ikone uzela smirnu, i utvrdila je da je njen sastav sličan soku koji luči neko četinarsko drvo iz toplijih krajeva, kaže se na sajtu manastira Ostrog gde je ikona bila prošle godine. Petrovaradin, Zrenjanin, pa Niš

Planirano je da danas, 26. januara, ikona bude u Hramu Pokrova Presvete Bogorodice u Petrovaradinu, a potom će do 30. januara biti u manastiru Svete Melanije Rimljanke u Zrenjaninu, u Eparhiji banatskoj. Nakon će vernici moći da se poklone ovoj ikoni od 30. januara do 2. februara u manastiru Prepodobnog Romana u Nišu.

BONUS VIDEO: 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading