Kineska železnica
Foto: Promo/Promo

U toku obilaska, ministar je posetio bazu za polaganje koloseka u Sajlovu, bio upoznat sa sveobuhvatnim dispečerskim sistemom za komandovanje i upravljanje i prisustvovao zavarivanju šina u zatvorenom prostoru.

Pažljivo saslušavši izveštaj sa gradilišta, ministar Vesić je, posluživši se sloganom „Dobra komunikacija nadređenih i podređenih” ispisanim na zidu prostorije na kineskom jeziku, iskoristio priliku da pohvali visoku efikasnost tima Kineske železnice, tom prilikom naglasivši kako je u toku saradnje sa Kineskom železnicom iz ličnog iskustva shvatio da upravo taj slogan najslikovitije izražava njen duh i da se nada da će ona i u ovoj godini nastaviti da ostvaruje izuzetne rezultate.

Nakon toga, ministar Vesić je izvršio obilazak deonice Stepanovićevo mernim kolima.

Na stacionaži 89+315 ministar je izvršio inspekciju nadvožnjaka. U izveštaju o stanju radova Ći Fengžan je naveo da je nadvožnjak petorasponska konstrukcija ukupne dužine od 102,90 metara.

Projektovano je odvijanje saobraćaja u oba smera, kao i izgradnja pešačkih staza na obe strane. Nadvožnjak je projektovan kao prednapregnuta armiranobetonska konstrukcija, korišćenjem semiintegralne konstrukcije, čime je ne samo poboljšana trajnost i pouzdanost celokupne konstrukcije, već i pojednostavljeno njeno dugoročno održavanje. Na magistralnoj pruzi deonice Novi Sad-Subotica, trenutno je položeno 95 kilometara jednog koloseka, a takođe je i položen jedan deo staničnih koloseka.

Ministar Vesić je tom prilikom izjavio da se nada da će Srbija i Kina moći da nastave da jačaju saradnju i na ostalim projektima izgradnje pruge, kao i da će Srbija nastaviti da uči iz bogatog iskustva Kineske železnice.

Na vijaduktu je ministar Vesić ushićeno izvadio telefon i fotografisao prizor pruge ispod vijadukta. Obilazak je završio na stanici Stepanovićevo.

Juče ujutru izvršeno je testiranje dinamičkih i statičkih parametara na sekciji pruge od Rumenke do Stepanovićeva mernim kolima Sever-1435. Vožnja je bila udobna, a izveštaj je pokazao veoma visok kvalitet pruge i stabilne vrednosti parametara.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading