Morgan Ribeiro
Foto: Alo/Društvene mreže

Morgan je sama finansirala put i operaciju želudca koju je platila 2.500 funti. Nju je u privatnoj bolnici operisao hirurg dr Serkan Bail.

"Nisam uradio ništa loše. Umrla je od plućne embolije u avionu, a ne od komplikacije nakon operacije", rekao je on, a prenosi Telegraf.

Ova izjava naljutila je Morganinu majku Erin, koja je ispričala da su joj lekari u Beogradu potvrdili da joj je tanko crevo bilo presečeno.

Morgan je operisana 5. januara, a dr Serkan joj je četiri dana kasnije dozvolio da se vrati kući. Tokom leta iz istanbula za Veliku Britaniju došlo je do komplikacija . Avion je hitno sleteo u Beograd gde joj je ukazana hitna pomoć, ali je nažalost preminula četiri dana kasnije.

"Njeni vitalni znaci su bili dobri kada je napustila bolnicu. Najstrašnija stvar u ovoj situaciji je curenje. Međutim, ona to nije imala, zato verujem da je umrla od plućne embolije, a ne od sepse", rekao je dr Serkan.

Sa druge strane lekari iz Srbije rekli su njenoj majci da je tanko crevo oštećeno tokom operacije.

"To što doktor tvrdi nije tačno. Nije umrla od embolije. Oštećeno joj je crevo. Lekari su mi rekli da je imala povišenu temperaturu i da je njeno telo bilo u septičkom šoku. Hrana iz creva je curila u krvotok", rekla je njena majka Erin.

Ona je zatim rekla da je njenoj ćerki i u bolnici u Turskoj bilo loše, ali da su joj zaposleni rekli da ustane i prošeta malo.

"Možete li da zamislite koliku je bol osećala. Žalila se da je loše. Neko mora da odgovara. Ovaj kozmetički turizam mora da se završi", rekla je ona.

Bolnica u kojoj se Morgan operisala nalazi se u predgrađu Istanbula odmah pored auto-puta. Doktor Serkan rekao je da je turska policija bila u ponedeljak u njegovoj ordinaciji i da je pokrenuta istraga, ali mu je dozvoljeno da nastavi sa radom.

"Jako sam tužan. Bila je mlada, voleo bih da se ovo nikada nije dogodilo. Ovo mi je prvi takav slučaj u karijeri. Još dve osobe iz Engleske koje su imale istu operaciju su vrlo zadovoljne. U hirurgiji se uvek dešavaju komplikacije, postoji rizik. Sigurno je doći u Tursku, ovo je tragičan incident", rekao je doktor.

Vlasti u Srbiji i Velikoj britaniji pokrenule su istragu o Morganinoj smrti. Prethodno su lekari u Beogradu morali da joj odstrane deo creva kako bi pokušali da zaustave infekciju.

Međutim, pored svih napora nisu uspeli da je spasu i ona je četiri dana kasnije preminula u bolnici u Beogradu.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading