Sremska Mitrovica
Foto: Printscreen/Društvene mreže

Kako je Ministarka objasnila, obdukcioni nalaz nije gotov, već je reč o informaciji iz otpusne liste sa Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine u Novom Sadu.

"Kolege su vrlo korektno prvi deo liste napisali, šta se desilo sa detetom, kako je dete primljeno, šta su oni uradili, koje su sve mere preduzeli i to je zaista korektno. I njihova otpustna lista je trebala da se završi time da je zahtevana sudska, odnosno bilo kakva obdukcija. Međutim, oni su dali sebi za pravo da tumače razlog smrti", rekla je Grujičić za TV Hepi.

Danica Grujičić

FOTO: TANJUG/JADRANKA ILIĆ

 

 

Istakla je da zaključak o uzroku smrti donose ili sudski medicinari, ili sudsko medicinski odbori i da treba sačekati da rezultate tih nalaza i ne donositi preuranjene zaključke.

Dodala je da pri svakoj intervenciji postoji mogućnost komplikacija, ali da takođe postoji dozvoljeni procenat komplikacija i da ponašanje lekara i sestara dobrim delom zavisi od domaćeg vaspitanja i rukovodećeg kadra koji treba da reaguje na zamerke pacijenata.

BONUS VIDEO 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
boki

25.01.2024 16:42

Dali istrage i razne komisije rade profesinalno kada retko utvdre krivca i to je cesta pojavama u rsznim nesrecama a za nesrecu uvek ima krivac ljusaki faktor