Zdravstveni centar Vranje
Foto: Printscreen/Facebook

Porodilja iz Vranja Snežana Jović prijavila je policiji lekare ZC Vranje,  zbog, kako tvrdi, nehumanog porođaja koji je ostavio posledice na zdravlje njene bebe.

Kako Alo! saznaje, slučaj je preuzelo Osnovno javno tužilaštvo u Vranju, koje je naložilo da se sasluša oštećena i pribave dokazi. 

- Policijska uprava Vranje obavestila nas je o prijavi J.S. iz Vranja podnetoj protiv ginekologa Opšte bolnice Vranje, A.Z. i A.N. oboje iz Vranja, u kojoj piše, da su dana 16.01.2024.godine izvršili porođaj imenovane i postupali neprofesionalno, da doktor nije želeo da porođaj izvrši carskim rezom, gde su nakon toga prilikom porođaja koristili vakuum što je imalo posledice po novorođenče. Naloženo je da se uzme detaljna izjava od oštećene, utvrdi ko je od zdravstvenih radnika bio prisutan prilikom porođaja, izuzme medicinska dokumentacija o porođaju i da oštećena dostavi medicinsku dokumentaciju nakon pregleda deteta kod neuropsihijatra po već dobijenom uputu - stoji u saopštenju Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju. 

Podsetimo, porodilja iz Vranja u izjavi za medije istakla je da je zbog akušerskog nasilja njena beba rođena sa zdravstvenim problemima. 

- Još smo u šoku, beba nije dobro. Ultrazvuk glavice bebe je pokazao da je jedna strana mozga oštećena. Nadamo se da će biti dobro, ali nas po svemu sudeći čeka velika borba za detetovo zdravlje - rekla je danas za Blic Snežana koja je rodila dečaka.

Ovo je njen treći porađaj. Svih devet meseci trudnoća je bila uredna, a vodio ju je doktor D. V. u vranjskoj bolnici.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Boban

22.01.2024 15:05

Zbog slicnih iskustava u porodilistu, zena i ja ne smemo da se usudimo da imamo drugo dete!