Zdravstveni centar Vranje
Foto: Printscreen/Facebook

- Još uvek smo u šoku, beba nije dobro. Ultrazvuk glavice bebe je pokazao da je jedna strana mozga bebe oštećena. Nadamo se da će biti dobro, ali nas po svemu sudeći čeka velika borba za detetovo zdravlje - kaže Snežana za koja je rodila dečaka.

Ovo je njen treći porađaj. Svih devet meseci trudnoća je bila uredna, a vodio ju je doktor D. Veličković, inače načelnih Službe za ginekologiju i akušerstvo bolnice u Vranju.

- Došla sam u porodilište negde oko pola pet ujutru, moj ginekolog je bio u smeni i pregledao me je. Konstatovao je da je beba još visoko i da neće porođaj brzo. U međuvremenu je on iz noćne smene otišao i zamenio ga je doktor Zoran Aleksić, kome je asistirala ćerka Neda, koja je na specijalizaciji. Procenili su da sam otvorena šest prsta i probušili vodenjak, rekavši da sam spremna za porođaj.

- Nisu bili neprijatni do tog trenutka, ali po svemu sudeći nije išlo kako su planirali i tu kreće agonija. Guranje bebe, skakanje po stomaku. Gurali su bebu da izađe i na kraju pozvali u pomoć doktorku. Molila sam ih da urade carski rez, nisu hteli. Bebu su izvukli vakuumom iz drugog pokušaja. Beba nije plakala i sestra mi je rekla da se molim i da to jedino može da pomogne. Molila sam se i krstila na stolu i onda se začuo plač - kaže Snežana.

Usledilo vađenje posteljice u najvećim mukama, onda je dobila anesteziju.

- U subotu je trebalo da odemo kući, pa je lekar pedijatar pregledao bebu i ultrazvuk je pokazao da jedna strana bebinog mozga nije u redu. Mom suprugu je od tog saznanja pozlilo, pa je završio u hitnoj - dodaje Snežana.

Iz vranjske bolnice se još nisu zvanično oglasili, u ponedeljak pre podne se nisu javljalji na telefonske pozive, a tužilaštvo je naredilo istragu u vezi ovog slučaja.

(Telegraf.rs)

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading