Tito
Foto: Printscreen

Sa Brozom je poslednji put razgovarao u Ljubljani, pre prve operacije, piše krstarica.com.

- U svoj toj nevolji setio se da mi je obećao dati jedan svoj karabin i lovački pištolj. Pozvao me kod sebe i dao mi karabin i pištolj - rekao je Joška.

Kad je doživotni predsednik umro, medijima se proširila vest da je datum smrti lažiran. No, Joška je to oštro demantovao!

- Ispostavilo se da je operacija kasno urađena. Počela je gangrena već na bubrezima, pa sepsa, pa veštačka koma... Branko Lalević je tada isključio taj aparat. Zašto to kažu? Taj čovek je mrtav, zašto ga stalno vraćamo iz groba? Sve su to gluposti - dodao je Broz.

Naglasio je da pamti svaki poslednji trenutak s dedom.

- Sada pričaju da je zvao popove, govorio na stranim jezicima i pevao neke kineske i japanske pesme... Kako je zvao kad je bio u komi? Ljudi, nije progovorio ni jednu reč, jedino mu se, poslednje večeri, subota je bila, desna obrva pomaknula. Krenuo sam u nedelju ujutro u Beograd da uzmem čiste stvari i dovršim neke poslove.

Čim sam došao, javili su da je umro. Samo sam rekao da nikome ne govore to dok ne stignem. Odmah sam se vratio u Ljubljanu, stavio sam ga u kovčeg i bio sam prisutan kada je sanduk zatvoren, rekao je Joška.

Naglasio je da ga je pre smrti zamolio da mu ispuni jednu želju!

- Stavio sam mu prsten na ruku. Bio je to njegov prsten. On je to tražio. Reč je o prstenu koji je dobio od Staljina na dar i s njim je sahranjen. Kasnije se pojavila kopija takvog prstena koji se prodavao po Zagrebu - zaključio je.

BONUS VIDEO 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading