Par iz Afrike
Foto: Alo/Foto: RINA

Na samo sat vremena od Beograda nalazi se prava egzotika u tipičnoj srpskoj kuhinji. Edit Čidora, zvana Joka, i Inosent Mupandira, zvani Tito, došli su iz Zimbabvea da rade u restoranu na Rajcu.

Par iz Afrike

Foto: RINA

 

- Radim ovde godinu dana. Ljudima je bilo teško da izgovore moje ime, pa su mi dali nadimak Tito po predsedniku Jugoslavije koji je bio prijatelj sa našim predsednikom, a moju ženu su prozvali Jovanka, Joka. Gosti se uvek iznenade kada me vide, odakle crnac na Rajcu, ali su me svi lepo prihvatili jer su ovde ljudi jako prijatni i gostoprimljivi - kaže Tito za RINA.

Njegova žena radi u kuhinji i ono što je za svaku pohvalu jeste da je veoma brzo naučila da odlično sprema sve srpske specijalitete.

- Sve se drugačije priprema nego u Africi, i salata i kupus. Sada znam da spremim sarmu, čorbu, musaku i lovačke šnicle, bolonjeze se isto priprema kao i kod nas - rekla je ona.

Par iz Afrike

Foto: RINA

 

Joki se mnogo sviđaju Srbija i Rajac, a i srpsku kuhinju je zavolela. Mislila je da je mnogo hladnije kada je sneg, ali sada oboje uživaju u njemu iako su ga u Srbiji prvi put videli.

Ovaj neobični dvojac oduševljava sve goste koji posete Rajac.

Damjan Babić je redovan gost na Rajcu, već 20 godina je u planinarskom društvu i kaže da su i Jovanka i Tito divni ljudi.

- Pre godinu dana kada smo došli ovde, iznenadili smo se kada smo videli ko nas uslužuje, pitali smo se kako su došli ovde. Sada sam se već navikao - rekao je Damjan.

Par iz Afrike

Foto: RINA

 

- Tito i Joka su nam došli iz Južne Afrike, jako se trude da pričaju srpski. Reakcije gostiju su pozitivne i do sada nismo imali nijednu primedbu. Vredni su i dosta nam pomažu. Joka u kuhinji, a Tito ne samo što je konobar, već je tu za sve što je gostu potrebno - kaže šefica Danka Đoković.

Tito se potrudio da za novogodišnje praznike ukrasi i stakla restorana.

- Za par sati oslikao sam prozore, samouk sam i u slikanju uživam, pogotovu prirode.

Inače, u Africi je Tito radio na ranču gde su dolazili lovci širom sveta. Tamo je bio barmen, ali bavio se i slikarstvom, slikao je životinje. Njegova žena Jovanka je i tamo radila u kuhinji, bila je šef kuhinje.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading