Policija
Foto: Alo/Foto: RINA

Zdravstvena radnica privedena je zbog sumnje da je izdavala recepte pacijentima čije zdravstveno stanje ne ukazuje na prepisivanje leka sa liste lekova i lekova koji sadrže psihotropne supstance, izvestila je dubrovačko-neretvanska policija.

Osim toga, kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je ista 28-godišnjakinja, inače zaposlena u zdravstvenoj ustanovi u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, prilikom pregleda u ordinaciji upisala netačne podatke o izdatim lekovima u kartone pacijenata.

Pretresom stana osumnjičene pronađeno je više recepata na tuđe ime, upotrebljeni špricevi, prazne bočice i ampule od lekova i više lekova koji se nalaze na listi lekova i lekova koji sadrže psihotropne supstance.

Žena stara 28 godina predata je pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zbog sumnje da je počinila krivična dela falsifikovanje službene ili poslovne isprave i zloupotreba položaja i ovlašćenja. Pored toga, ona je prekršajno sankcionisana u skladu sa Zakonom o suzbijanju zloupotrebe droga, kažu u policiji.

BONUS VIDEO: 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading