Potražnja
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

U Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Češkoj, Slovačkoj i Mađarskoj građani su imali slične potrebe. Na platformama Heureka grupe, kojoj pripada i portal Jeftinije.hr, porasla je potražnja za zimskim gumama, automobilskim akumulatorima i lancima za sneg, ali i opremom za zimske sportove.

U Srbiji je zabeležen porast potražnje za zimskim gumama od 190 odsto, a za svoja putovanja Srbi su tražili i putne kofere. Zanimljivo, u nedelji s temperaturnim minusima tražili su se i uređaji za hlađenje, tačnije frižideri sa zamrzivačem.

Češki, slovački i mađarski potrošači imali su malo drugačije preferencije protekle nedelje. Među najtraženijim kategorijama na platformama Heureka grupe na tim su se tržištima našli automobilski akumulatori, lanci za sneg i oprema za zimske sportove.

I među hrvatskim i slovenačkim potrošačima najviše su se pretraživale zimske gume, kao i oprema za skijanje. Potražnja za zimskim gumama u Hrvatskoj je porasla za 106% u odnosu na nedelju ranije, a za pancericama za 69 procenata. Hrvati su pojačano proučavali i gume za celu godinu, dok su Slovenci najviše tragali za skijama za kojima je potražnja skočila 201 odsto, pancericama i, naravno, zimskim gumama.

Mađari su se najviše pomamili za opremom za grejanje – potražnja za klima uređajima porasla je 76 procenata, za radijatorima 67 odsto, a za bojlerima 42. Za bojlerima su pojačano tragali i u Slovačkoj gde su, kao i u Češkoj, na prvom mestu najtraženijih ipak bili automobilski akumulatori. Slovaci su najveći interes iskazali još za naočarama za skijanje, dok su se Česi usmerili na kacige za snoubord i lance za sneg.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading