lovci
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Međutim, da li se zaista radi o vuku ili o psu, do sada nije potvrđeno. Dugogodišnji lovac iz ovog prigradskog naselja u Novom Pazaru, sa kojim je Alo! razgovarao, ipak, tvrdi da se radi o divljoj životinji.

- Ovo jeste vuk i nije prvi put da se pojavljuje u našem naselju. Snimale su ga nadzorne kamere sa jednog marketa. Po kretanju, jasno se uočava da je životinja uplašena i da joj teritorija nije poznata, kaže za Alo! lovac iz Novog Pazara.

Prigradsko naselje Šutenovac nalazi se na samo tri četiri kilometra od centra Novog Pazara. Naš sagovornik kaže da će lovci biti u pripravnosti.

Vuk

Printscreen/instagram/stop_bahatom_parkiranju_np

 

- U Šutenovcu živi nekoliko lovaca i bićemo u pripravnosti u slučaju da se vuk ponovo spusti sa okolnih brda i šuma - kazao je on.

Pojavljivanje životinje koja neodoljivo podseća na vuka otvorilo je različite priče u Novom Pazaru. Među njima je i ta da je vuk usmrtio nekoliko vlasničkih pasa u dvorištima u ovom naselju, što do sada nije potvrđeno, ali i da su se nedavno u jednoj bašti pojavile i divlje svinje.

- Snega nema uopšte i dosta je čudno da se divlje zveri spuštaju sa brda do kuća. Trebalo bi da ima dovoljno hrane u brdima, zato je posebno zanimljivo to što je vuk došao u gusto naseljeno mesto. Bile su pre nekoliko dana i divlje svinje, krdo je brojalo šest jedinki - kazao je naš sagovornik.

On objašnjava da se vuk do naselja spustio jer je bio uplašen zbog petardi i vatrometa.

- Prethodnih nekoliko dana ispaljeno je mnogo vatrometa i petardi, to je ovu životinju najverovatnije uplašilo pa je u panici krenula da beži nizbrdo. Moramo biti oprezni, ali nema razloga za paniku - kazao je ovaj lovac za Alo!.

SVEDOČENJE MEŠTANA

Životinja sa snimka je trčala ispred brojnih kuća i lokala u trenutku kada na ulici nije bilo šetača. U jednom trenutku naišao je automobil što je još više uplašilo životinju za koju mnogi tvrde da je vuk. 

BONUS VIDEO: 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading