obuća
Foto: Shutterstock

Nakon relativno toplog decembra, u Srbiji je u januaru "udario minus", a koliko god da su nam metereolozi najavljivali zahlađenje (a najavljuju još jedno), mnogi od nas nisu još uvek spremni za sneg i led.

Preko slojeva odeće koje je izuzetno teško nositi na leđima, pa do obuće koja, koliko god da je postavljena i navodno topla, ipak nikako da nam zagreje noge - izlazak iz kuće po ovakvom vremenu je za neke građane sve samo ne uživanje.

Ali, postoji trik kako da zagrejete stopala kada je napolju minus, a sve što vam je potrebno jeste predmet koji sasvim sigurno imate u kući.

Kada popijemo sok, logično je da prazan tetrapak bacimo u kantu. Ali, nemojte to da uradite, postoji odličan način da ga iskoristite! Ovaj trik Rusi stalno praktikuju zimi, a pomoći će vam da napravite "izolaciju" u cipelama i čizmama i tako sprečite da vam se stopala smrzavaju.

Prvo isecite i otvorite tetrapak, dobro je operite i osušite. Zatim nacrtajte na njemu oblik uloška za cipele i isecite. Iz cipela ili čizama koje nosite zimi izvadite ulošak, pa stavite ovaj koji ste napravili od tetrapaka i to folijom okrenutom nagore. Nakon toga, vratite "originalne" uloške na njihovo mesto, preko onih koje ste sami napravili. I to je cela mudrost! Ovakava domaći uložak će zadržavati toplotu i sprečiti da hladnoća probije đon i ohladi vam stopala, piše Kurir.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading