Kosovo
Foto: Printscreen/Kosovo online

Pored raznolikog voća, sušenog i svežeg, na ulicama ovog grada mogu se videti i prodavci sa različitim ručno rađenim dekoracijama od hrastovog drveta, slame i badnjaka.

Sugrađani su duž ulice Kralja Petra Prvog imali prilike da pribave sve što im je potrebno za praznične trpeze, od pečenja, brašna, turšije, voća i povrća, različitih poslastica i orašastih plodova.

Cene na tezgama variraju, tako da se banane mogu naći od 170 do 210 dinara, mandarine od 120 do 190 dinara, kilogram svinjskog pečenja košta i do 2.500 dinara, kore za različite pite idu do 350 dinara, a dok dekoracije koštaju između 300 i 1.500 dinara.

Jedan od trgovaca Zoran Rašković rekao je za Kosovo onlajn da je zadovoljan prodajom i da su cene korektne.

"Prodaja potiče sasvim solidno, kako je svetska kriza i kako su cene onako malo više, a inače ide odlično. Cene su uobičajne-normalne, nadam se da mušterije i građani imaju dovoljno para da priušte sebi osnovne stvari za Božić i praznike. Cene se keću od 50 do 200 dinara, sve zavisi. Suvo voće od 300 do 600, jabuke 140, mandarine i pomorandže 180 dinara, sve u svemu mislim da su solidne cene", kaže Rašković.

Jedna sugrađanka je kazala da za ove praznike ipak treba odvojiti nešto više novca nego inače.

"Zadovoljna sam cenama, ali pred svaki praznik je veća potrošnja i veća potražnja, pa je malo veća i cena", kazala je ona.

Dok jedan meštanin ističe da su cene znatno više nego prošlih godina.

"Bilo je malo jeftinije, pečenje je 2500 dinara, to nema nigde, ovde su preterali stvarno. Ponuda je dosta dobra, ali je skupo. Umesto što je Božić i praznik da pojeftine, oni preteruju", poručio je on.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Višnički

06.01.2024 13:26

Da što pre i mi Srbi menjamo Božić za 25 Decembar kao i svi ostali pravoslavci jer niko nisu manje verni nego mi. Ostali smo po starom samo još mi i Putinovci.!