Petarde
Foto: Alo/Marko Markovic

Jedna majka upozorila je na to i podelila sa koriscnicima društvenih mreža šta rade deca urasta od 13 do 16 godina.

- Dešava se veliki problem u parku. Neki od 13-16 godina gađaju decu petardama i to baš jakim! Na moje dete su bacili i pogodili je - upozorila je ona, a njena poruka objavljena je na storiju Instagram stranice "Moje naselje". 

Deca se gađaju peterdama

Instagram Moje naselje

 

Potom se javila još jedna Beograđanka.

- Isto se i meni desilo, verujem sa istom grupom klinaca jer su istog uzrasta, a kada sam ih zamolila da ne bacaju, jer moram da prođem sa psima koji se plaše, oni su se smejali i gađali mene i pse tri puta sa petardama - napisala je ona. 

Deca se gađaju peterdama

Instagram Moje naselje

 

Međutim, na meti ovih bahatih klinaca našle su se i majke sa bebama. 

- Mi smo šetali u kolicima bebu od mesec dana, oni su uporno bacali petarde i to ljudima ispred prozora u suterenu. Kada sam im rekla da to ne rade, nasmejali su se i otišli kod igrališta i tu nastavili. Nadam se da će neko od roditelja reagovati - navodi se u poruci jedne majke. 

Deca se gađaju peterdama

Instagram Moje naselje

 

Inače, u poslednjih 10 godina samo je u Institutu za majku i dete na Novom Beogradu bilo više od stotinu pacijenata, najviše dece školskog uzrasta, koja su imala povrede zbog upotrebe pirotehničkih sredstava. Njih devetoro je u tom periodu ostalo bez dela šake.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading