VAŠ AUTOMOBIL IMA GREJAČE ZA SEDIŠTA? Ako želite potomstvo, odmah ih zamenite! Srpski urolog tvrdi da je ovo baš opasno
Foto: Printscreen

Prema njegovim rečima, testisi su parni organ, najvažniji organ muškog reproduktivnog sistema i oni su pod kontrolom hipofize koja luči ozbiljne hormone. 

- Njihova funkcija je da luče testosteron, to je glavni hormon muškarca koji deluje na sve organe, na mozak, na krvne sudove, na same testise, jer stimuliše stvaranje spermatozoida - kaže doktor, pa nastavlja:

- Spermatozoidi su plodne ćelije koje su pod kontrolom opet hormona i vrlo su bitni za poboljšanje plodnosti, a danas ih ima sve manje i manje u populaciji. Razni su faktori zbog čega je to tako, pogotovo nekretanje, kompjuteri...

Na pitanje kako grejači utiču, odgovara:

- Testisi imaju svoj regulacioni sistem samostalno pošto kesice, koje se zovu skrotum, mogu da se, kada je hladno, skupljaju i tako održavaju toplinu testisa, a kada je toplo, opuštaju i puštaju da testisi budu na normalnoj temperaturi. Grejači za sedište automobila mogu povećati temperaturu sedišta i time uticati na temperaturu testisa, što može negativno uticati na plodnost. Dakle, ako želite decu, bolje je izbegavati grejače za sedište automobila.

Urolog takođe ističe da je današnji način života dosta uticao na smanjen broj spermatozoida, čak duplo nego pre 30 godina.

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading