CENA BADNJAKA NA PIJACAMA IZAZVALA HAOS Prodavci "deru" građane: 'Postali smo ovce za šišanje, ništa im više nije sveto'
Foto: Shutterstock

Prodavci na beogradskim pijacama se utrkuju sa cenama, jer imaju veliku konkurenciju oko sebe. Međutim, cene i dalje nisu tako pristupačne, pa se one za badnjak kreću od 250 do čak 350 dinara, u zavisnosti od veličine i aranžmana.

Tu je i mlado žito u saksiji, koje kod većine košta 250 dinara. Međutim, ako želite da vaš sto za Badnji dan i Božić obogati neki aranžman ovih značajnih simbola praznika, moraćete da izdvojite za to i do 500 dinara.

S druge strane, tu su i prodavnice, koje svoje rafove pune ovim zaštitnim znakom pravoslavnog praznika, ali po znatno nižoj ceni. U jednom supermarketu badnjak košta svega 80 dinara.

Božićna pšenica može da se kupi za 200 dinara, slama za 100, dok su darovi sa 310 dinara pali na 200. Najskuplje u ponudi u ovoj korpi je božićni venčić, koji košta 400 dinara i to na akciji pošto je prethodno bio 620 dinara.

Na pijaci smo zaustavili jednu Beograđanku Jelenu i upitali je šta misli o cenama badnjaka na beogradskoj pijaci, na šta je ona odgovorila:

- Sram ih bilo! Da li je moguće da je u marketu ista stvar tri puta jeftinija?! Jedna grančica 250 dinara? Stvarno su preterali! Ništa im više nije sveto, postali smo ovce za šišanje - poručuje ona.

Kako stvari stoje, za poštovanje pravoslavnih običaja ove zime moraćete dobro da određite kesu ukoliko žito niste za Nikoljdan sami posejali ili nemate šumu u blizini pa sami odete i odsečete badnjak.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading