Magla na putu
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Ova nepogoda smanjuje vidljivost na samo 50 do 100 metara, što predstavlja ozbiljan izazov za sve učesnike u saobraćaju. Situacija nije mnogo bolja ni na auto-putu E-761, gde magla takođe pravi probleme vozačima na deonici Pojate - Koševi, smanjujući vidljivost na samo 100 metara. Ovakvi uslovi zahtevaju poseban oprez i prilagođavanje brzine kretanja vozila.

Zabrana za šlepere i kamione sa prikolicom

Pored problema sa maglom, vozači teretnih vozila moraju da se suoče sa zabranom kretanja na određenim putnim pravcima. Naime, šlepere i kamione sa prikolicom zabranjeno je koristiti na putevima II A-210 Jošanička Banja-Kopaonik, II A-199 Novi Pazar-Deževa-Šaronje-Odvraćenica, II A-210 Kopaonik-Rudnica i II A-211 Kopaonik-Jaram.

Ova ograničenja predstavljaju dodatni izazov za prevoz robe i tereta, te će vozači morati da pronađu alternative kako bi se pridržavali propisa.

Ovo su aktuelne informacije koje su danas saopštili JP "Putevi Srbije", a vozače pozivamo na dodatan oprez i poštovanje saobraćajnih propisa kako bi bezbedno stigli na svoje odredište.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading